BATXILLERAT

Socios x un día

El passat mes de novembre un conjunt d'alumnes de 2n de Batxillerat B van ser seleccionats per a participar en el programa "Socios x un dia", presentat per la Fundació Junior Achievement. Aquesta experiència consistia en apropar el món laboral als estudiants mitjançant una sèrie de reunions informatives dividides en diverses sessions. Aquestes es van fer on-line degut a la inviabilitat de fer-les presencialment a causa de la pandèmia. Durant aquestes sessions un conjunt de voluntaris de diferents empreses es posaven a disposició d'un grup reduït d'alumnes per tal de presentar de manera concreta i eficaç la seva feina i poder veure així com és el dia a dia dins d'una empresa concreta. L'alumnat del nostre centre educatiu que hi va participar va poder escollir un ampli ventall d'opcions segons les seves vocacions: des d’economia i empresa passant per periodisme i fins i tot enginyeria.

Després de gairebé uns mesos d'haver participat en aquest programa, els alumnes seleccionats ens aporten les seves experiències:

ANDREA PÉREZ COLOM

“A mi particularment em cridava molt l’atenció apuntar-me a l’apartat d’administració d’empreses, ja que és la carrera que m’agradaria fer l’any que ve, i vaig pensar que podia ser una bona oportunitat per a conèixer més el món empresarial. Vaig ser seleccionada per la Cecilia Tomás, la EMEA sales operations analyst de l’empresa Oracle.

La primera sessió va servir per posar-nos una mica al dia de les funcions que té l’empresa Oracle, a més a més descobrir que és el que fa en el seu dia a dia una sales operations analyst. L’endemà la Cecilia ens va mostrar un problema que tenia l’empresa, i juntament amb els meus companys vam estar fent una pluja d’idees fins a trobar la solució indicada. Un cop trobada la solució vam fer una presentació powerpoint per presentar-la a la directora de l’empresa (en aquest cas una companya de la Cecilia). Finalment, al darrer dia vam fer la presentació mostrant la nostra solució, que va agradar molt a la directora.

Va ser una experiència molt recomanable i que tornaria a repetir, ja que vam poder veure com seria un dia a dia en el món empresarial d’una manera molt dinàmica i divertida gràcies a l’ajuda de la Cecilia.”


JAUME MONCLÚS I BORI

“Jo concretament vaig decidir apuntar-me a l’apartat d’Economia, Banca i Finances. Sorprenentment al cap de dues hores ja havia estat seleccionat (junt amb dos companys més) per la Sra. Pilar, una analista de riscos professional, treballadora del BBVA i amb molta experiència en el sector. 

Ella ens va parlar sobre conceptes, eines i procediments que usava durant el dia a dia. Va comentar-nos quina era la informació requerida per tal d’estudiar la concessió d’un crèdit i va explicar-nos quina és la importància de cada una. Tanmateix, durant les tres sessions, vàrem poder parlar sobre les habilitats necessàries per exercir la professió i va respondre tots els dubtes que teníem envers aquesta. Durant les tres hores que va durar en total l’activitat, ens va presentar petits exercicis per posar en pràctica tot el que ens havia ensenyat. 

Des d’aquí vull agrair a la Pilar per tot el temps que ens va dedicar. Penso que és fonamental  que els joves i adolescents comencem a conèixer amb més profunditat el món laboral i les diferents sortides professionals.”


JOAN COLLADO MANERO

“En el meu cas vaig fer els socis per un dia sobre periodisme i comunicació. La persona amb la qual feia les sessions era la Berta Milicua, que treballa com cap de la comunicació interna de l’empresa BBVA. 

El primer dia, no vam fer gaire cosa, va ser una sessió per presentar-nos i per comentar el que volíem fer en un futur. Després la Berta, ens va introduir les activitats que faríem els següents dos dies. 

Durant el segon dia vam aprendre sobre aplicacions relacionades amb el periodisme i la comunicació dins d’una empresa. Ens va ensenyar el portal de l'empleat, per on els treballadors de l’empresa es comuniquen i es reparteixen les tasques de la setmana. Allà es poden veure els projectes que s’estan duent a terme i la funció que té cada empleat dins d’aquesta. Ella va ressaltar molt la importància del temps. En el periodisme tot va marcat per un determinat temps. En aquest mateix sentit, l’has de controlar a la perfecció.

Durant el tercer dia vam tocar temes de comunicació i màrqueting, com per exemple: com utilitzar les dades per tal de discernir les millors opcions. Totes les sessions van servir per a donar-nos eines per poder-les aplicar en un futur, amb coneixements tant adquirits com per adquirir.

Per últim, m'agradaria agrair a la Berta pel seu temps dedicat i per la forma tant clara i entenedora en què ens va explicar les coses.”QUIM CASAS AISA

“Jo particularment em vaig interessar per la branca d'enginyeria, ja que és el que tinc pensat estudiar en un futur. Vaig ser seleccionat per la Xiomara, enginyera que treballa a la empresa multinacional GE Renewable Energy. Com el nom indica, una empresa dedicada en el sector de les energies renovables, i concretament jo vaig treballar la part de la energia eòlica. 

El primer dia va consistir en la presentació de l'empresa i la introducció a l'energia eòlica i als aerogeneradors. Va ser un dia teòric, ja que al segon dia ens va donar un repte per a solucionar entre els assistents. El repte consistia en estudiar quines són les característiques que hem de tenir en compte si ens presenten un nou model de aerogenerador. Ens va presentar el nou aerogenerador i vam haver d’aplicar fórmules per comprovar si era viable o no la seva instal·lació, tot això els tres assistents sols, ja que ella ens va deixar solucionar el repte entre nosaltres, sense la seva intervenció. I el tercer dia va consistir en fer una presentació explicant en quins punts l’aerogenerador era viable i en quins altres els models actuals eren millors. 

Va ser una experiència molt recomanable ja que tot i no veure el sector que t’interessa sencer, pots avaluar quines són les capacitats que et requerirà el teu treball dia rere dia.”

 

Altres Comunicacions
BATXILLERAT

Visita a la Pedrera

BATXILLERAT

Tómbola Solidària

BATXILLERAT

Programa AMGEN