ETAPA 8-11

Resultats excel·lents a les Proves Cangur 2021

Sis alumnes de l'escola han tret uns resultats excel·lents a les Proves Cangur 2021. D'un total de 12.304 participants, estem molt orgullosos d'informar-vos que:

  • L'Eduardo Giménez (alumne de 5è d'EP) ha quedat en (1) primera posició.
  • El Biel Arranz (alumne de 5è d'EP) ha quedat en (8) vuitena posició.
  • La Maria Yubero (alumne de 5è d'EP) ha quedat en (17) dissetena posició.
  • La Carla Benedito (alumne de 5è d'EP) ha quedat en (33) trenta-tresena posició.
  • La Nora Enrich (alumne de 5è d'EP) ha quedat en (87) vuitanta-setena posició.
  • L'Adrià Arboix (alumne de 5è d'EP) ha quedat en (105) cent cinquena posició.

Què són les Proves Cangur?

Són un conjunt de reptes matemàtics, de dificultat creixent i de resposta tancada amb diverses opcions de resposta per a cada problema. A més, en tots els casos, els participants les han de completar sense calculadora. 

Les Proves Cangur van començar a realitzar-se als anys 80 a Austràlia. Actualment més de 60 paisos organitzen Proves Cangur dins d'un programa que es coneix com Kangourou sans Frontières. De la qual n’és membre la Societat Catalana de Matemàtiques (SCM) que, per aquesta raó, és l’entitat titular del Cangur en llengua catalana, amb la voluntat d’estimular i motivar una àmplia majoria de l’alumnat.

Quin objectiu tenen?

Amb un format de concurs individual, l’objectiu autèntic del Cangur és que l’alumnat participi i dediqui una estona especial a divertir-se tot resolent els reptes plantejats. Els problemes es basen més en el raonament i l’enginy que en coneixements matemàtics específics. Aquestes “altres matemàtiques” també les podeu practicar, durant el curs, a partir de proves model que es poden consultar al web del Cangur.

Moltes felicitats Eduard, Biel, Maria, Carla, Nora i Adrià!!! Estem molt orgullosos de la vostra feina!