ETAPA 8-11

Participem en el Congrés Recerkids

Recerkids és un programa educatiu organitzat per la Direcció General de Recerca de la Generalitat de Catalunya i Eduxarxa, amb l’objectiu d’apropar la recerca científica a l’alumnat de 5è i 6è d’Educació Primària.

Des de fa ja uns quants cursos, l’alumnat de cinquè i sisè de l’escola, de manera voluntària, s’engresca a participar en aquest repte científic. Enguany, el congrés s'ha celebrat a la Universitat Autònoma de Barcelona i han participat 70 escoles, 129 grups-classe i 2751 nois i noies.

La VII edició de Recerkids ha commemorat l’aniversari de Jordi Sabater i Pi, primatòleg català que va trobar el Floquet de Neu l’any 1966. Per aquest motiu, la temàtica seleccionada per als projectes de recerca d’aquesta edició han girat al voltant de la seva figura i de l'estudi de la Biologia i zoologia, concretament, de la biodiversitat i l’afectació de les espècies invasores als ecosistemes.

El funcionament del programa es divideix en dues parts:

1.  El projecte de recerca a l'aula al voltant de la temàtica d'enguany, que culmina amb l'elaboració d'un pòster científic.
2. El congrés presencial a 4 universitats catalanes, on les escoles participants poden compartir els resultats de la seva recerca amb la resta de centres i investigadors i investigadores professionals. A més, poden participar en tallers experimentals i gaudir d'un espectacle científic d'allò més emocionant!

De l'aula, al congrés!

Els alumnes Pep Olego, Arnau Camarasa i Martí Hoste van presentar el seu pòster de recerca científica sobre el Paiche, peix invasor de les aigües de l’Amazones. A més, tots i totes van gaudir d’un taller per a conèixer la fauna i flora autòctona i invasora del nostre territori i d’un espectacle a càrrec dels Clowntífics!