COL·LEGI

Advent: M’ajudes? Avui és demà.

Ens hem trobat, en aquest any de 2020,  amb un esdeveniment inesperat: la Pandèmia que ha estat un sotrac molt fort per a tothom: les famílies, el món laboral, acadèmic, social i també polític ... Hem palpat la condició fràgil i limitada de l'ésser humà.

Ens pensàvem que podíem colonitzar el futur , que teníem institucions fortes i solvents, que tot estava controlat... i ens han faltat respiradors i mascaretes, i hem sentit la impotència de no poder acompanyar els malalts i/o persones que ens han deixat ..., i hem patit el desconcert manifest de l’administració en molts moments. 

Pensàvem que teníem respostes per a tot i ens hem trobat amb la realitat d’un món misteriós i desconegut que ens ha impactat íntimament. I ara, despullats de la nostra suficiència,  ens trobem expectants cercant una paraula que ens orienti i acompanyi en aquesta situació. És aquí, precisament, on ens convoca l'Advent: “No dormiu, vetlleu, estigueu desperts, estigueu a punt”.  És la veu dels profetes que, mirant la realitat del nostre món desorientat i en crisi, ens invita a l’esperança tot assumint la nostra situació.

La pandèmia ens ha descol·locat, va arribar sense dependre de nosaltres i ha desmitificat els nostres poders...  

Avui, en aquest temps, està al nostre davant  la possibilitat d'obrir-nos a un altre tipus d'esdeveniment  també inesperat : el naixement de Jesús, que vol compartir la nostra vida. I ens invita a un diàleg i a una acollida receptiva de tu a tu, de persona a persona.

"No s'ha d'abaixar la guàrdia", ens diuen les autoritats sanitàries: Podem raonar, reflexionar, treure conclusions ... “Sortiu a l’encontre pels camins de bondat i solidaritat”, en diuen els autors bíblics que van passar per situacions de por, malalties, perills ... , i descobrireu el rostre de Déu en aquest Infant.

Aquest temps pot ser el temps d’un aprenentatge únic on podem trobar respostes a l’experiència viscuda  i als molts interrogants que ens anem formulant dia a dia. 

A la ciutat encara hi ha núvols de foscor, però també hi ha la redescoberta que ens necessitem els uns als altres, que som éssers relacionals, que necessitem l’acollida i l’abraçada de la família, dels amics, de totes les persones de bona voluntat.

Preparem el Nadal! Que sigui una nova relació amb el Misteri, amb els homes i dones i amb el nostre planeta que ens faci redescobrir el més íntim de la nostra realitat.

Bon Advent!
 

Altres Comunicacions
BATXILLERAT

iFEST COUNTDOWN

Programa d'aprenentatge i competició on els joves han de desenvolupar prototips de reptes reals.
COL·LEGI

Som UNA ESCOLA AMB COR!

Gràcies per la vostra implicació en les Campanyes Solidàries d'aquest Nadal.
COL·LEGI

Bon Nadal!

Celebrar Nadal en temps de pandèmia.