Biblioteca

La biblioteca és un espai educatiu i dinàmic que ofereix als alumnes materials en diferents suports per a l’aprenentatge i per a la recerca.

Localització
S'accedeix a la biblioteca pel pati, pujant unes escaletes que hi ha al costat de les escales que porten a la piscina. 

Horari
De dilluns a dijous de 8.30h a 12.30h i de 16h a 19h.
Divendres de 8.30h a 12.30h i de 15h a 19h

Personal
Núria Rofín (matins)
Isabel Rancaño (tardes) 

Aforament
55 persones

Fons documental
4000 llibres aproximadament

Sistema de catalogació
Aplicació ePèrgam, una eina de gestió de les biblioteques escolars del Departament d'Ensenyament que ens ofereix molts avantatges. Encara estem en procés de catalogació però ja podeu accedir al catàleg on-line i començar a fer cerques. 
Cliqueu sobre la imatge per accedir-hi:

 

 

Blog de la biblioteca (creat per Ramon Arxer) 
http://biblioclaretbcn.blogspot.com/

La biblioteca de la nostra escola vol ser un recurs educatiu per a l'aprenentatge i un espai potenciador de l'activitat escolar. Volem promore la lectura i la passió pels llibres i oferir una eina paral·lela a l'aprenentatge.  

Gràcies a la implicació de pares i mares i professors i professores en la dinamització de la biblioteca, cada dia tenim un espai més viu, obert a tota la comunitat educativa.

Actualment, el principal repte d’aquest espai és la recatalogació de tots els llibres. En aquest sentit, hem decidit utilitzar l’aplicació BookDb2, que és una base de dades molt senzilla, creada expressament per a la gestió de biblioteques escolars. 


Les activitats a la biblioteca 
El curs 2008-2009 un conjunt de pares, mares i mestres de l'escola vam engegar els conta-contes a la biblioteca i des de llavors hem anat continuant amb aquesta activitat amb molt d'èxit d'assistència, comptant amb la col·laboració de contacontes com fades i follets, algun bruixot, un Tomte, animals màgics i animals domèstics, i també mares, pares, mestres i algunes àvies.

 


Dos divendres al mes (i en diades assenyalades) a la biblioteca s'escolten contes, un "amic de la biblioteca" ens explica un conte, i els nens que l'escolten s'enduen un record a casa.

Durant aquests anys els nostres contaires, pares, mares, mestres i àvies, i fins i tot alumnes, ens han fet disfrutar i gaudir escoltant rondalles, històries i llegendes. A part dels contes, també fem els Acti-contes, activitats per acostar els més petits a la biblioteca i per fomentar la lectura (normalment manualitats o jocs) que prenen com a protagonista un conte, un autor o un personatge de conte (Tintin, Elmer, Pilarín Bayés). 

Des de la biblioteca, us animem que promogueu que els vostres fills i filles gaudeixin de l’espai, i restem a la vostra disposició per a qualsevol dubte o suggerència. També us animem a que ens recomaneu tots aquells títols que us agradaria tenir a la biblioteca, perquè els puguem incloure en futures adquisicions.

Podeu enviar els vostres suggeriments a:
biblioteca@claretbarcelona.cat