Grup de criança setmanal

Petit Claret neix amb l'objectiu d'oferir a les famílies del barri amb infants d'entre 18 i 36 mesos un espai per compartir vivències, dubtes i inquietuds de la criança. 

Com funciona?

Les trobades tindran lloc els divendres en dos torns: 11:00h a 12:30h o 15:30h a 17:00h a partir del mes de gener de 2023 i caldrà fer inscripció prèvia per participar-hi.

Les sessions combinaran espais de trobada i diàleg amb tallers pràctics per abordar de manera més específica temes destacats en aquestes primeres edats, com per exemple: l'educació emocional, el conte, normes i límits, música i moviment i hàbits i rutines.

Mentre mares i pares comparteixen vivències i inquietuds amb el suport de mestres i professionals de l'educació, els infants podran gaudir d'una estona de joc en companyia.  

Les sessions són gratuïtes. A la nostra escola promovem la formació integral de l'alumnat i li donem les eines per participar activament en la transformació i millora de la societat. Per això, som Escola amb Cor i col·laborem amb Càritas.

Com ens podeu ajudar? Quan participeu en les sessions, podeu portar productes de primera necessitat (higiene personal, llet en pols, bolquers, oli, etc.) per als infants i les seves famílies del barri amb més dificultats econòmiques.

Els infants han d'anar acompanyats/des d'un o dos adults. L'aforament màxim és de 10 infants per sessió.

Sessions

En aquest espai de criança abordarem els següents temes:

  • Educació emocional: Com gestionen les emocions els infants? Com podem treballar-les a casa? L'educació emocional té un paper clau en el desenvolupament integral dels més menuts/des.
  • El conte: Voleu enfortir el vincle entre adult i infant? Llegir i explicar contes ajuda als nens/es a comprendre el món on vivim, fomenta la seva imaginació, intel·ligència i sentit crític.
  • Normes i límits: Quina diferència hi ha entre autoritat i autoritarisme? Establir normes i límits als infants els ajuda a formar-se com a persones respectuoses i centrades. Quan hem de dir no?
  • Música i moviment: Ensenyar i aprendre des del cervell? La música ens ajuda a canviar les emocions que sentim i és una eina molt útil per expressar-nos. Com els afecta als infants?
  • Hàbits i rutines: A l'escola i a casa? Sí! És una acció compartida. Aplicar hàbits i rutines des de ben petits/es és indispensable per la millora de l’autonomia, la convivència positiva amb els altres i per l’adquisició de nous aprenentatges.

L'espai

Les trobades es realitzaran a la sala de psicomotricitat del Col·legi Claret, un espai ampli i acollidor, amb el terra de parquet, on els infants podran córrer, saltar i jugar mentre les famílies conversen. 

L'espai també disposa de canviador i llitets per dormir. 

L'accés es farà per la porta d'Infantil situada al carrer Sant Antoni Maria Claret cantonada amb Nàpols. Els cotxets els podreu deixar al vestíbul.

Calendari

Els formularis d'inscripció estaran actius per les sessions més properes. Aquests s'aniran obrint a mesura que s'acosti la data de les trobades.

Els formularis es tancaran automàticament quan hi hagi 10 inscripcions. De totes maneres, si esteu interessats/des a participar-hi, truqueu a l'escola i us apuntarem en llista d'espera.

DATA TEMA INSCRIPCIÓ
13/01/23 Emocions Tancat
20/01/23 El conte Tancat
27/01/23 Normes i límits Tancat
03/02/23 Música i moviment Tancat
24/02/23 Hàbits i rutines Tancat
10/03/23 Emocions Tancat
24/03/23 El conte Tancat
14/04/23 Normes i límits Tancat
28/04/23 Música i moviment Tancat
05/05/23 Hàbits i rutines Tancat
12/05/23 Emocions Tancat
19/05/23 El conte Tancat
26/05/23 Normes i límits Tancat
02/06/23 Música i moviment Tancat