ETAPA 3-7

Indis americans per un dia

El passat dijous 21 de novembre, els nens i nenes de P4 vam anar a passar el dia al Xaragall (Llinars del Vallès).

L’objectiu de la sortida era conèixer de primera mà com vivien els indis americans i, per tant, quina millor manera de saber-ho que convertir-nos en indis i fer les mateixes coses que feien ells.

Així doncs, després d’esmorzar i de fer joc lliure, vam endinsar-nos al bosc amb els monitors de la casa. Cada grup érem una tribu i vam pintar-nos la cara de colors diferents per identificar-nos (per cert, eren colors de pau, perquè totes les tribus érem amigues). Després, vam trobar, amagades dins del bosc, unes cabanes fetes amb troncs de fusta on els monitors ens van explicar que els indis, a més de viure als tipis de les planures, també sabien fer cabanes per si havien de passar temporades dins del bosc. Vam aprendre algunes paraules en llengua índia i vàrem descobrir que també feien servir el llenguatge de signes per comunicar-se.

Quan vam sortir del bosc, vam anar a un poblet indi on hi havia un gran tipi i tres més petits. Per tribus, vam entrar a dins del tipi gran i ens vam asseure en rotllana. D’entre d’altres aspectes, ens vam adonar que feia una olor molt especial. Ens van dir que els indis coneixien molt i molt bé les plantes i que utilitzaven diversos aromes naturals per a que les tendes fessin bona olor. També vàrem aprendre que els tipis estaven fets amb pells de bisons i de búfals i que a dalt de tot hi havia un forat perquè sortís el fum del foc que hi feien. Vam aprendre moltíssimes coses: com era la seva vestimenta, quina importància tenien les plomes i quins instruments utilitzaven en les danses. I sabeu què? Vàrem acabar tocant tots els instruments fent una dansa al voltant del “gran” tipi.

Sense dubte ha estat una excursió fantàstica!

Altres Comunicacions
COL·LEGI

Preinscripció escolar 2020-21

Consulta el calendari del procés de preinscripció.
BATXILLERAT

Meritxell Vallvey 3a classificada en els premis Santander-UB a Treballs de Recerca

Treball de recerca premiat: "Els plàstics en el medi marí"
ESO

Pau Ubach obté el primer accèssit al Concurs de Fotografia Matemàtica

Fotografia premiada: "Igualtats notables delicioses".