VII Competició Catalana de Miniempreses

ESO

El passat 5 d'abril, un grup d'alumnes de 1r de Batxillerat del Claret: Marta Angulo, Marta Aquilué, Maria Egea, Miranda Martínez, Clàudia Mora i Juan Azorin, van participar a la Final de la VII Competició Catalana de Miniempreses, organitzada per Junior Achievement, amb el seu projecte de miniempresa LabGirls. L'acte va tenir lloc a l'Auditori Jaime Planas de Barcelona.

Un total de 19 equips d'alumnes de Secundària, Batxillerat i Formació Professional de Catalunya van defensar les seves idees de negoci davant d'un jurat encarregat de valorar la innovació i la viabilitat dels projectes. 

Un parell de dies abans, el dimecres 3 d'abril, va tenir lloc la Fira de mostres a l'Estació de França, on tots els equips van tenir l'oportunitat de comercialitzar i presentar els seus productes al públic, tot muntant uns stands que el jurat havia d’avaluar tenint en compte l’originalitat de la idea, la presentació, l’explicació dels alumnes i la factibilitat i valor afegit dels projectes.

L'equip de LabGirls, acompanyats de les docents d'emprenedoria Mercè Fitó i Thais Soler, van fer una molt bona tasca tant a la Fira com a la presentació davant del jurat. La seva empresa té com a propòsit fomentar l’educació de les diferents branques científiques i així promoure aquest tipus de carreres professionals entre les nenes, tot creant una websèrie protagonitzada per Ada Lovelace, Marie Curie i Mae Jemison, entre d'altres. LabGirls ha modernitzat la imatge d’aquestes dones, dotant-les d'un aspecte actual i juvenil i les ha contextualitzat dins d’un campus universitari, on viuran aventures i ensenyaran a cada capítol diferents aspectes de la ciència com biologia, astronomia o programació. Les nenes s’identificaran amb les seves protagonistes i l'empresa es podrà financiar a través de la venta de merchandising (jocs de taula, material escolar, kits educatius, etc.)

A més a més, en aquest procés finalista també hi van participar de forma activa dos equips d'alumnes de 2n de Batxillerat que anys anteriors van participar i guanyar concursos d'emprenedoria amb els seus projectes d'empresa:

  • Hello Dolly, formada per Míriam Comas, Mireia García, Berta Morales, Patrícia Olivé i Laia Peiró. 
  • Walk&Go, formada per Pol Alonso, Magí Chavarria, Jordi Pérez de Arenaza, Ignasi Torres i Francesc Torres.

Aquests alumnes van ocupar càrrecs dins de l’organització de l’esdeveniment i acompanyaven al jurat, dinamitzaven les diferents activitats de les jornades, feien de presentadors durant les exposicions de les miniempreses i oferien ajuda i guia a tots els participants d’aquest any.

Enhorabona Labgirls per la bona feina i a Hello Dolly i Walk&Go per la seva implicació!