Repte Big Data

ESO

Els proppassats 6, 7 i 8 de maig, sis alumnes de 4t d’ESO del Claret van assistir a la segona fase del repte Big Data 2019 per analitzar el conjunt de dades, procediments i aplicacions informàtiques que poden ajudar a prendre decisions encertades a negocis estratègics, empreses o institucions.

Allotjades en un hostal de la Vila Olímpica i després d’un primer dia lúdic i turístic (conferències, visites al Camp Nou i al Supercomputador Mare Nostrum IV, taller de cuina...), les nostres alumnes a la segona jornada van començar a participar en el repte d'enguany: resoldre el problema de la contaminació. La proposta consistia a escollir una de les tres principals ciutats espanyoles (Barcelona, Madrid i València) i analitzar les dades facilitades per resoldre i proposar una millora a la problemàtica ambiental.

Finalment, l’endemà, van haver de presentar el seu projecte davant dels companys i de 5 jutges. Calia fer l’exposició en 3 minuts i en disposaven de 5 per parlar amb els jutges i aclarir els possibles dubtes.

Hauran aconseguit les nostres aspirants convèncer els jutges i, per tant, guanyar el viatge a Silicon Valley aquest estiu?