Premi Repte BigData

ESO

Dos equips del Col·legi Claret aconsegueixen passar la primera fase del Repte BigData promogut per EduCaixa. Això els permetrà gaudir d'un Datató que es realitzarà els dies 6, 7, 8 de maig a Barcelona.

Aquest any, des de la matèria de Tecnologia de 4t d’ESO, hem participat en el programa formatiu “BigData, la intel·ligència de les dades”, amb l’objectiu de que els alumnes desenvolupin una actitud crítica amb la tecnologia i prenguin consciència de la generació i l’ús de dades massives en la societat.

Dins del programa se’ls hi ha proposat la realització del Repte BigData que consta de tres fases.

La primera fase, que han realitzat a l’escola, ha consistit en buscar, analitzar dades i crear una notícia sobre el “El paper del Big Data en la transformació de les nostres ciutats en ciutats intel·ligents i sostenibles”. En aquesta etapa s’han seleccionat els setze equips de tot Espanya que millor han respost al repte i se’ls ha invitat a participar en el Datató.

La segona fase del repte és el Datató, que consisteix en tres dies d'aprenentatge, plantejat com un exercici d’intel·ligència col·lectiva i col·laborativa (competència clau en el futur que els espera) i com una oportunitat extraordinària de learning by doing. Els setze equips guanyadors, ajudats per diversos mentors, hauran d’analitzar i plantejar solucions a un problema social a partir de l'anàlisi d'un pool de dades i informació diversa.

En la tercera fase, els dos equips guanyadors del Datató viatjaran a Silicon Valley, on podran visitar les empreses tecnològiques més capdavanteres i conèixer de primera mà les grans potencialitats del Big Data.