L’èxit a la vida es troba en l’actitud de la persona

29 de gener ESO

 - Vols que t’expliqui el conte?

I és amb aquesta innocent pregunta que fa en Víctor a en David amb què comença la història dels dos cavallers que van a la recerca del Trèvol Màgic de quatre fulles que proporciona una sort il·limitada a la persona que el posseeixi.

En Sid i en Nott, els cavallers del conte que en Víctor explicarà al seu gran amic d’infantesa semblen cavallers llegendaris que van a la recerca d’una missió gairebé impossible però darrere de cada un d’ells s’hi amaguen les actituds, maneres i formes d’aconseguir els grans objectius que tenim les persones en aquesta vida. La generositat, la comprensió, la perseverança i l’èxit compartit d’en Sid s’enfronten i guanyen a la queixa, a la molèstia, al desgrat i a la rancúnia d’en Nott.

Aquests cavallers encarnen actituds ben presents entre les persones i són les d’en Sid les que acaben donant aquella sort il·limitada, aquella que perdura en el temps i que no és altra que la pròpia felicitat de la persona.

En Víctor, en David, en Sid, en Nott són personatges que apareixen en el llibre de La Bona Sort que els alumnes de 3r d’ESO han treballat durant aquesta avaluació i que amb els treballs realitzats a l’aula han reconegut la seva sorpresa i admiració en llegir-lo.