La Història fora de les aules

11 d'abril Batxillerat

En el marc i conjunt de sortides organitzades i previstes per aquest curs, el passat 21 de març els alumnes de 2n de Batxillerat que cursen l’assignatura d’Història van visitar el refugi antiaeri de la plaça del Diamant i el Castell de Montjuïc.

El refugi antiaeri és un dels 90 refugis que hi havia al nostre barri i també un dels més grans a la ciutat de Barcelona. Construït a sota terra pels veïns del barri durant la Guerra Civil va donar refugi a més de dues-centes persones durant els nombrosos atacs que va patir la Gràcia industrial, plena de fàbriques que eren l’objectiu principal de l’aviació feixista.

A continuació, els alumnes es van desplaçar a Montjuïc per visitar el Castell per conèixer no només l’escenari vinculat a fets històrics com la Guerra dels Segadors, la Setmana Tràgica o la Guerra Civil sinó també a personatges protagonistes de diversos episodis històrics.

No cal dir que l’activitat va ser d’allò més valorada pels nostres alumnes ja que els va permetre trepitjar i veure dos llocs representatius d’episodis històrics del nostre passat.