Alumnes de 2n de Batxillerat a l'Ifest

12 de desembre Batxillerat

El passat 30 de novembre la classe de 2n de Batxillerat B van anar al Palau Sant Jordi a participar de l’IFEST, un esdeveniment únic per trobar-se amb els creadors de la tecnologia, la ciència i la innovació que estan canviant el món. Els alumnes Pau-Robert Àlvarez, Maria Vidal i Èlia Martín ens expliquen com va anar l'experiència:

La nostra participació a l'IFEST va ser possible gràcies a la Mercè Fitó, la nostra professora d’economia, al Robert Vilella i al Pere Parés.

Quan vam arribar, ens van separar a tots els de la classe en dos grups: nosaltres tres vam formar un grup i vam anar a la pista, i la resta de la classe va seure a les grades. Una vegada asseguts al lloc assignat, vam poder gaudir de varies conferències d’emprenedors que volien transmetre’ns la seva passió.

En acabar el matí, ens van convidar a dinar. Tot seguit, va començar el DreamBig Challenge, on tots els grups de 4, formats per 3 alumnes i un shaker/professor, repartits per tota la pista del Palau, vam competir.

La competició consistia en la creació d’una empresa i la defensa oral d’aquesta, en un temps limitat de 3 hores. Primer, ens van assignar un dels 4 temes possibles, i ens va tocar el de l’estalvi d’aigua. Partint d’aquí i amb l’ajuda dels companys que eren a les grades, vam poder desenvolupar un producte innovador.

El producte consistia en una ampolla d’aigua amb un sistema de condensació de vapor i filtració. Amb l’ampolla solucionàvem molts dels problemes que ens havien plantejat.

Finalment, tot i no guanyar, vam sortir molt satisfets de la feina que havíem fet durant aquella tarda, i ens vam emportar una gran experiència.