Des de l’escola incentivem al màxim la participació en diferents activitats: programes, tallers, xerrades, olimpíades, etc. que proposen diferents universitats i institucions catalanes i estatals.

Els animem a participar-hi, els informem, els assessorem, els ajudem en el procés d’inscripció i elaborem les cartes de recomanació perquè siguin admesos.

Activitats de cap de setmana i estiu

Activitats que realitzen les diferents universitats i institucions de recerca per incentivar les vocacions científiques i tecnològiques, fomentar l’emprenedoria i la creativitat, detectar el talent, afavorir l’afició per diferents àmbits de coneixement i apropar el món universitari i laboral als estudiants.

 • Bojos per la ciència

  Programa d’excel·lència de la Fundació Catalunya La Pedrera que estimula el talent i les vocacions científiques entre els joves de batxillerat de Catalunya oferint-los l’oportunitat de treballar en centres de recerca i institucions de prestigi internacional, així com posicionar-se per una possible carrera professional. L’edició 2020 ofereix 12 cursos en diferents àmbits de la ciència i la recerca (Nutrició, Medicina, Economia, Matemàtiques, Química, Física, Bioenginyeria, Biomedicina...)

  DOCUMENTS ADJUNTS
 • I tu? Jo Bioquímica

  Curs d’Iniciació a la Bioquímica i Biologia Molecular adreçat a estudiants de 1r i 2n de batxillerat que es realitza durant el mes de juny. Es combinen xerrades sobre els temes capdavanters de la Bioquímica i Biologia Molecular d’interès en la nostra societat amb pràctiques de laboratori.

  DOCUMENTS ADJUNTS
 • Programa Explainers

  Programa que facilita a l’alumnat una formació específica de com comunicar ciència de manera creativa i propera, centrant-se en els continguts de CosmoCaixa. L’alumnat s’acostarà a la ciència de manera experiencial. La necessitat de ser compresos els farà augmentar tant la motivació com l’efectivitat de l’aprenentatge.

  • Organitza: CosmoCaixa; adreçat a: Alumnat de 4t ESO, 1r i 2n de Batxillerat
  • Activitat trimestral amb inscripcions a inici de trimestre. Enguany començarà al gener. Sessions de formació prèvies a diferents institucions universitàries a part del mateix CosmoCaixa, ESIC, IQS, La Salle Campus 
  • 6 sessions de 3 hores en dissabtes o diumenges al matí o a la tarda.
  DOCUMENTS ADJUNTS
 • Taller de Física de Partícules a la UB

  Xerrades sobre la física de partícules, impartides per investigadors del CERN.
  Estudi de dades reals produïdes a l’LHC per part dels estudiants assistents. Els resultats es combinen amb els obtinguts per altres grups d’arreu del món a través de videoconferència.

  DOCUMENTS ADJUNTS
 • Olimpíades catalanes d’àmbits de coneixement (Química, Matemàtiques, Física, etc)

  Les olimpíades són concursos de caràcter acadèmic que tenen com a objectiu estimular l’estudi de les diferents àrees i relacionar els estudis fets a secundària i batxillerat i els que faran un cop siguin a la universitat. Cada universitat organitza les seves olimpíades i estableix les dates i la normativa.
   

  DOCUMENTS ADJUNTS
 • Jocs Florals Escolars

  Els Jocs Florals Escolars es celebren a tot Barcelona i s’inicien, en una primera fase, amb la participació de l’alumnat en els Jocs Florals que es fan en el seu centre educatiu. Els treballs seleccionats a cada centre participen en els Jocs Florals Escolars del Districte. En aquesta segona fase, un jurat mixt format per sis escriptors/es i sis docents seleccionen un treball per cada gènere i categoria d’entre tots els presentats; els escollits passen a la fase final dels Jocs Florals Escolars de Barcelona. Finalment, els guardonats a Barcelona passen a la fase final de Catalunya.

  Jocs Florals

 • Programa ARGÓ UAB

  Cursos d’estiu     
  Amb l’objectiu d’apropar els estudiants de Batxillerat al món universitari d’una manera amena i atractiva, i ajudar-los en la seva orientació acadèmica. Aquests cursos estan impartits per professorat de la UAB experts en diferents disciplines: Biologia, Història, Ciències de la Comunicació, Enginyeria, Matemàtiques, Nanotecnologia, Psicologia, Traducció i Interpretació, Veterinària, entre d’altres.

  Estades d’Estiu
  El Programa Argó ofereix Estades d’Estiu a la UAB per a estudiants de 1r de batxillerat. Aquestes estades permeten a l’alumnat apropar-se a l’àmbit universitari i al camp de recerca que desitgin conèixer, comptant amb l’assessorament del professorat universitari.

  DOCUMENTS ADJUNTS
 • Talent i noves Tecnologies La Salle

  Aquest programa té com a objectiu promoure l’esperit tecnològic i innovador entre alumnes , que els permetrà entrar en contacte amb els avenços tecnològics en el sector de les xarxes d’internet, i que els ajudi a veure de primera mà quin és el treball que realitza un enginyer en una àrea d’activitat amb un gran desenvolupament en els pròxims anys i amb un dèficit de professionals en tota Europa.

  DOCUMENTS ADJUNTS

Activitats en horari lectiu

Per a l’escola els nostres alumnes són prioritaris i sabem que la participació en aquests programes i concursos és una oportunitat única perquè puguin aprofundir en l’àmbit de coneixement que els interessa i, d'aquesta manera, descobreixin la seva vocació.

 • Programa Amgen #TransferCiència

  Participem en el Programa Amgen #TransferCiència. És una iniciativa que impulsa la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRi) i l’empresa nordamericana Amgen, que és una companyia biofarmacèutica dedicada al desenvolupament i producció de medicaments biològics.

  El programa té per objectiu transferir coneixements de ciències, i en especial, de genètica i biotecnologia, als alumnes de batxillerat mitjançant investigadors postdoc.

  L’investigador dur a terme classes magistrals on es fomenta sobretot el debat actiu amb l’alumnat, la discussió, l’intercanvi d’idees i la seva aplicació a la vida quotidiana. També condueix dues sessions experimentals tipus “hands on” sobre un tema de genètica vinculat amb la biotecnologia. 

  Amgen Transferciència

 • Proves Cangur

  La prova CANGUR és una activitat matemàtica d’abast europeu que aplega el mateix dia un gran nombre de nois i noies amb l’única finalitat de gaudir fent problemes.

  Tant en la participació com en la preparació prèvia de les proves es resolen uns tipus de problemes en que es prioritzen el raonament lògic-matemàtic, l’enginy i les estratègies de resolució de problemes que sovint a l’aula, dins de la programació general, no tenim l’oportunitat de treballar-les amb la profunditat necessària.

  Els alumnes fan sessions de treball amb l’ajut de professors de Matemàtiques del col•legi per preparar-se per a les proves.

  DOCUMENTS ADJUNTS
 • Concursos d’emprenedoria

  Cada any diferents institucions proposen concursos d’emprenedoria. L’any passat vam participar en el concurs “TZOH Challenge”. Aquest concurs va ser proposat per Aigües de Barcelona i The Zone Of Hope, per desenvolupar iniciatives/projectes disruptives i creatives al voltant de la gestió sostenible i responsable dels recursos a les escoles.

  Miniempreses

 • Activitats del Programa Recerca en Societat del PCB

  Aquest programa ofereix prop de 40 tallers durant el curs escolar a fi i efecte de que els estudiants puguin veure i viure de primera mà la recerca que es desenvolupa al PCB i la seva relació amb conceptes del seu propi currículum educatiu. Els tallers estan conduïts per investigadors i en els que els alumnes participen de manera activa en experiments vinculats als seus projectes de recerca, tot seguint el mètode científic i amb tècniques i instrumentació habituals als laboratoris.

  PCB

 • Activitats IDIBAPS (Institut d’Investigacions Biomèdiques August Pi i Sunyer)

  L’IDIBAPS organitza nombroses iniciatives per a fomentar la cultura científica entre la ciutadania, donar a conèixer el treball que es fa en la institució i sensibilitzar als alumnes sobre la importància de la recerca biomèdica per a la societat.

 • Presentació dels Treballs de Recerca a diferents universitats i institucions

  L’any passat van obtenir premi:

  • Els plàstics en el medi marí: 3r premi en la 1a edició dels Premis Santander-UB de Treballs de Recerca de Batxillerat de la Facultat de Ciències de la Terra.
    
  • Nanopartícules de plata i el seu ús com a bactericides. Menció honorífica als Premis de Batxillerat de la Societat Catalana de Química.

  Treball recerca

 • Fem química al laboratori

  Programa que vol contribuir a complementar la formació dels alumnes de batxillerat, tot posant al seu abast alguns dels recursos amb els que compta la Facultat de Química de la Universitat de Barcelona.

  DOCUMENTS ADJUNTS