Pensa amb el cor. Sent amb el cervell

Educant els nostres infants amb el cor des d’una mirada neuroeducativa.

Benvolguts i benvolgudes, el dissabte 15 de febrer, us convidem a participar en la II Jornada de Neuroeducació: "Pensa amb el cor. Sent amb el cervell", que durem a terme a l'escola i que va dirigida a totes les famílies i als docents. 

La jornada girarà entorn del cervell i de com les emocions estan estretament relacionades en el procés d'aprenentatge i l'educació, i a més, hi tenen un gran impacte.

La neuroeducació garanteix una línia pedagògica sòlida a l’escola. Els motius pels quals, des del col·legi, ens decantem per una proposta educativa i no una altra no és un criteri personal ni tampoc una moda pedagògica: són decisions preses a partir d’una base científica que ens permet vertebrar l'escola.

La conferència inaugural serà a càrrec de l'Anna Forés, Directora de la càtedra de Neuroeducació de la Universitat de Barcelona (UB). Forés és una persona amb molts anys d'experiència en l'ensenyament de les ciències socials. És doctora en Filosofia i Ciències de l'Educació i llicenciada en Pedagogia per la Universitat de Barcelona. Es dedica a la millora de l'educació, amb un enfocament en la resiliència i la neuroeducació.

Actualment és directora del màster en Neuroeducació Avançada de la UB i ha ocuptat diversos càrrecs acadèmics de gestió, com vicedegana i responsable de formació. Ha estat professora a la Universitat Ramon Llull i consultora a la UOC. A més, és membre de diversos grups de recerca i ha participat en revistes d'innovació educativa.

La neuroeducació més enllà de les aules

La neuroeducació estudia què passa al cervell en relació als processos d'aprenentatge per tal d'establir principis imprescindibles en la tasca educativa. Però aquests aprenentatges, no només els podem aplicar a l'aula, sinó que van més enllà: també es poden treballar des de casa.

Famílies, coneixeu i compreneu el cervell? A través dels tallers pràctics que us oferim (n'heu de triar dos), aprendreu eines i activitats per fomentar un aprenentatge basat en les emocions, els estímuls, el moviment i l’experimentació. I no hi faltarà el factor sorpresa!

  • Despertem els sentits?

    Un taller on a través de l’estimulació sensorial podrem explorar, descobrir i gaudir de manera lliure activant les diferents àrees del cervell perquè l’aprenentatge sigui significatiu. 

    Taller a càrrec d'Anna Torres, Judith Machado i Anna Àlvarez.

     

  • Entenem com funciona el cervell?

    Un taller que proporciona una comprensió del funcionament del cervell, explorant els mecanismes que influeixen en l'aprenentatge. A través de petites càpsules es presentarà la informació clau sobre els principis de la neuroeducació amb teoria i parts pràctiques.

    Taller a càrrec d'Anna Torres, Judith Machado i Anna Àlvarez.

  • Jugant creixem!

    En aquest taller descobrirem com potenciar el desenvolupament de les funcions executives a través de diferents propostes de joc.

    Taller a càrrec d'Olga Salarich, Joan Verdés, Mireia Torras i Anna Aranda.

     

  • Petits artistes: l'art de ser creatiu

    La creativitat és una de les habilitats més importants per al futur dels infants. Aquest taller pràctic oferirà eines i propostes per poder estimular-la a través d'activitats artístiques senzilles i fàcils per aplicar a casa i a l'aula. Un espai per aprendre a crear un vincle poderós entre la ment i la imaginació dels més petits.

    Taller a càrrec de Paula Miras, Meritxell Sánchez i Berta Tarragó.

     

     

  • La ment creativa: Eines per a un desenvolupament plenament creatiu

    Un taller on reflexionarem sobre la importància de la creativitat en el desenvolupament humà. Descobrirem com potenciar-la gràcies a la neuroeducació, no només en els infants, sinó també en nosaltres mateixos com a pares, mares i educadors. A través de dinàmiques interactives i eines pràctiques, aprendrem a fomentar aquesta habilitat en el nostre dia a dia.

    Taller a càrrec de Paula Miras, Meritxell Sánchez i Berta Tarragó.

     

     

plaer de llegir ha començat
  • Conte contat... el plaer de llegir ha començat!

    Com ho fa el cervell per llegir? Primers lectors.

    En aquest taller parlarem de com aprenem a parlar i a llegir i perquè aquests són processos de complexitats tan diferents. Aprendrem a reforçar les xarxes neuronals que ens calen per a llegir, parlar i pensar. Veurem com la lectura i, especialment, la lectura en veu alta, potencia l'adquisició de les funcions executives. I tot això, ho farem amb l'objectiu d'ajudar als primers lectors a enamorar-se de la lectura i iniciar aquest camí ple de fantasia. Ens acompanyeu?

    Taller a càrrec de Montse Vilanova i Santi Arbusà.

     

  • Conte contat... això de llegir no s'ha acabat!

    Com ho fa el cervell per llegir? Lectors iniciats.

    En aquest taller parlarem de com aprenem a parlar i a llegir i perquè aquests són processos de complexitats tan diferents. Aprendrem a reforçar les xarxes neuronals que ens calen per a llegir, parlar i pensar de forma més madura. Veurem com la lectura i, especialment, la lectura en veu alta, potencia l'adquisició de les funcions executives. Aprendrem recursos per tal d'ajudar als iniciats lectors a seguir meravellant-se per la lectura i a cultivar aquest important hàbit en un món on les pantalles estan tan presents.

    Taller a càrrec de Núria Cucurella i Anna Maronda.

     

  • Les emocions ens fan créixer

    En aquest taller veurem la importància de les emocions i els vincles que s’estableixen en aquesta etapa; també us ajudarem a adquirir eines útils per poder aplicar en el vostre dia a dia.

    Taller a càrrec de Marta Vergé, Òscar Calle i Olga García.

Horari de la jornada

Us esperem al Col·legi Claret de Barcelona. c/ Sant Antoni Maria Claret, 49 a partir de les 8.30 h.

  • 8.30 h - 9.00 h Obertura de portes
  • 9.00 h - 10.00 h Ponència inaugural a càrrec d'Anna Forés
  • 10.00 h - 11.00 h Taller 1
  • 11.00 h - 11.30 h Pausa cafè
  • 11.30 h - 12.30 h Taller 2
  • 12.30 h - 13.00 h Cloenda

Vull inscriure'm'hi!

La jornada té un cost de 15€. Aquelles persones que hi vulgueu participar, heu de seguir dos passos:

  1. Emplenar el formulari d'assistència.
  2. Efectuar el pagament per confirmar la vostra plaça.

Vull inscriure'm'hi!

L'aforament dels tallers és limitat. Si un taller assoleix el màxim de persones, quedarà tancat.

Per a qualsevol dubte o aclariment, us podeu posar en contacte amb nosaltres al telèfon 93 208 18 30 o al correu electrònic comunicacio@claretbarcelona.cat.

Moltes gràcies i fins aviat!