Documents sobre la història de l'escola

 

En Josep Sanz, titular de l'escola, vol compartir amb totes les famílies la següent reflexió:

Les nostres arrels: any 1871, neix un somni

Unes famílies de la Vila de Gràcia, davant el canvi cultural i tecnològic que estava vivint la societat d’aquell temps, somnien una escola que transmeti als seus fills cultura i valors dins un clima de responsabilitat i diàleg. La comunitat claretiana, arrelada al barri, i conscient de la nova realitat, accepta el repte de portar a terme aquest projecte il·lusionant i innovador.

L’any 1871, tot estava per fer. Només tenien una petita sala i per mobiliari uns taulons: uns feien de taula i uns altres per seure, etc. Però l’entusiasme i el compromís va fer possible la superació dels reptes i dificultats. Una empenta que va marcar i definir el tarannà del Col·legi Claret.

Hem teixit una història, tenim un nom.

Hereus com som d’aquell expert teixidor que va ser el jove Anton Claret, també nosaltres, any rere any, hem anat teixint la peça inconfusible i acolorida de la nostra escola acollidora i propera: no hi falta el punt de color de tots els qui n’han format part.

Cent cinquanta anys inclouen tot un historial de confiança, de diàleg i de suport de les famílies que han confiat en la formació que s’oferia als seus fills i filles. I al mateix temps un treball responsable de tot el personal que ha conformat el col·legi per trobar metodologies adients i acompanyar l’alumnat en la seva evolució intel·lectual i socioafectiva dintre dels diferents contextos i èpoques.

Per a llegir la reflexió completa, feu clic al següent enllaç: 150 anys de vida amb el barri

 

Voleu conèixer la història de l'escola en només 3 minuts?

Coneixeu la història dels Claretians i el Col·legi Claret? El programa Va passar aquí de Betevé us ho explica!