COL·LEGI

Som el que donem! 150+1

Us presentem el lema del curs 2022-2023: Som el que donem! 150+1!

Us deixem amb les paraules d'en Josep Sanz, titular de l'escola, sobre el lema i la seva reflexió:

 

Som el que donem! 150+1

Sabem d’on venim i quines són les nostres arrels. L’any 1871 va néixer un somni: el Col·legi Claret. Hem fet el primer cim dels 150 anys i tot fent camí volem dissenyar i construir el nostre futur.

Ens sentim orgullosos/es dels nostres orígens: sentit de comunitat solidària, conscienciació i diàleg amb el món que ens envolta, l’actitud responsable i creativa davant la tasca a fer com a escola, i una invitació a conèixer i pouar en el sentit cristià que va impulsar i cohesionar aquest projecte.

Avui estem vivint un canvi de paradigma motivat per molts factors. S’està obrint pas una nova forma d’entendre la humanitat, la ciència, la cultura, el medi ambient, els valors, etc.

La pandèmia motivada per la Covid-19 ens va fer redescobrir que tots els homes i dones d’arreu del món formem part de la mateixa família humana i estem cridats/des a conviure en pau en aquest planeta que és la casa de tots i totes. No podem tancar els ulls a la violència i a les guerres, de les que som espectadors/res, perquè estan provocant morts, misèria i dolor als infants, a les famílies, i a totes les persones que pateixen en la seva carn les conseqüències d’aquesta falta de sentit, d’ètica i d’humanitat.

L’educació integral és l’objectiu i l’oferta del Claret a tot el seu alumnat. Volem afavorir el desenvolupament de totes les dimensions de l'ésser humà (relació amb un mateix/a, amb els altres, amb el món i amb Déu), per ajudar-los a trobar el sentit i la finalitat de la vida humana. Més enllà del que un/a pensa, sent, creu i espera, és cadascú/na que es fa responsable de viure la seva vida.

 

150+1 : un somni que es va fent realitat

Com escola volem integrar en el nostre dia a dia els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) assumits per l’ONU per transformar el món. Tot el seu conjunt forma un nexe esperançador i aglutinador: Fi a la Pobresa; Fam zero; Salut i benestar; Educació de qualitat; Igualtat de gènere; Aigua neta i sanejament; Energia neta i assequible; Ciutats i comunitats sostenibles; Consum i producció responsables; Acció climàtica; Pau, Justícia i institucions sòlides.

En un món interconnectat i interdependent tots aquests objectius formen un tot, ens afecten a tots i a totes, i tots/es podem participar-hi de la nostra realitat, posant el gra de sorra.

Som el que donem, fidels a la nostra identitat, amb el compromís de transformar el nostre món amb l’esforç personal i comunitari, posant els nostres dons i talents al servei dels i les altres, com aquella pobra vídua de l’evangeli (Marc 12, 41-44) que va donar dues petites monedes de coure (dos cèntims) que era tot el que ella tenia.

Qui viu així, ja ha trobat un sentit a la vida, i és tot un model a seguir. Recordem també les paraules d’en Xavier Melgarejo: El que no es dona es perd.

 

"Que t'agradi veure'm" de La Pegatina

A continuació, podeu veure el vídeo del lema: