BATXILLERAT

Socis x 1 dia

Socisx1dia ofereix a l'alumnat de Batxillerat l'oportunitat de tenir una experiència pròxima a l'activitat laboral i conèixer el dia a dia d'una empresa de la mà de professionals del sector en què els agradaria formar-se en els pròxims anys. L'objectiu d'aquest programa educatiu és fomentar l'orientació acadèmic-professional dels i les alumnes, i el seu acostament i preparació per al mercat laboral.

Enguany el programa va tenir lloc els dies 26, 27 i 28 d'octubre, i hi van participar 14 nois i noies del Claret.

Algunes de les empreses van ser Clínica Baviera, Grupo Lactalis Nestlé, Vueling Airlines, BBVA, Allianz Seguros, etc.

I qui millor que els i les protagonistes per explicar-nos la seva experiència? L'Ada Pernas, la Gabriela Soto, en Roger d'Arquer i l'Ares Parros ens ho expliquen!

  • Ada Pernas, estudiant de 1r de batxillerat, va visitar l’empresa Lactalis Nestlé en l'àmbit de Recursos Humans. 

Tot l'equip va ser molt amable i m'ho vaig passar molt bé. Inicialment, ens van fer una introducció, on ens van presentar l'empresa. Ens van ensenyar les oficines, després ens vam distribuir amb els tutors/res assignats, els quals estaven especialitzats en l'àmbit que havíem escollit. Jo vaig anar a Recursos Humans, on em van explicar quina era la funció que exercien aquests, en l'empresa. A més em van donar molts consells sobre els estudis, com organitzar les diverses matèries, per ordre de prioritat o com organitzar-me el temps d'estudi, descansos, etc. Alhora, també em van orientar sobre les qualitats que has de tenir a l'hora de treballar en una empresa. Posteriorment, em van explicar com es realitzen els processos de selecció del personal i les preguntes que fan a les entrevistes, així com la feina que fan al dia a dia. Per finalitzar el dia, vam reunir-nos tots a compartir el que havíem après de l'experiència i les coses que més ens havien sorprès. Dono gràcies per l'oportunitat que he tingut i per l'amabilitat de tot el personal. Sense dubte una experiència que repetiria!

  • Gabriela Soto, estudiant de 1r de batxillerat, va visitar l’empresa Lactalis Nestlé en l'àmbit de Control de Qualitat.

Socisx1dia és una experiència única que sense cap dubte repetiria. No va ser gens ni mica com esperava. A l'inici, ens van reunir tots els nois i noies que vam assistir a Lactalis Barcelona i ens van portar a una sala de reunions on ens van explicar els orígens de l'empresa Lactalis-Nestlé, la número u en vendes de làctics a l'Estat Espanyol! Després d'aquesta presentació, cadascú va continuar la visita a les instal·lacions acompanyat del seu tutor/a que en el meu cas era la Sra. Sira Buj. Ella és la responsable de control de qualitat. Vaig aprendre com era el procés de fermentació del iogurt, només es necessita una petita quantitat inicial de ferments (0,1% del volum total) per transformar la llet en iogurt. Durant aquest procés, els bacteris es multipliquen ràpidament, duplicant la seva població cada 20 minuts.

Una cosa que no m'esperava era fer un tast de flams. L'activitat consistia a provar 7 flams de marques diferents i redactar un informe sobre que m'havia semblat basant-me en; la textura, color, sabor, recipient, etc. Amb l'objectiu de comparar el seu producte amb la competència del mercat.

Recomano a tothom que tingui l'oportunitat a participar en el programa, ja que seguir que aprens moltes coses noves. El fet de participar també ajuda a veure les diferents aplicacions que tenen els estudis en el món, laboral i real.

  • Roger d’Arquer, estudiant de 1r de batxillerat, va visitar l’empresa Allianz en l'àmbit del Big Data.

Per a mi el dia de Socis x un dia em va servir per aprendre com funciona una empresa des d’un equip que es dedica a fer servir data science per poder fer la millor oferta per a cada tipus de client tenint en compte els seus riscs, on viu, la seva edat, la seva situació financera, etc.

A més, aquest equip es dedica a recopilar dades per analitzar-les i poder-les agrupar en perfils de clients per fer ofertes als nous que entrin a Allianz. També, aquest dia em va obrir els ulls i em va fer veure que el que estudies no determina la teva vida laboral, ja que per exemple en el grup que érem, hi havia gent fent el batxillerat social, el científic i el tecnològic. A més dins del grup, un dels treballadors havia estudiat arqueologia, una especialitat que d’entrada no té res a veure amb la data science. L’experiència de socis x 1 dia la recomano molt a tothom perquè pugui veure que no cal tenir pressió pel que estudies, ja que no determina el teu futur, sinó que l’encamina per tal que puguis treballar en el que més t’agrada.

  • Ares Parro, estudiant de 1r de batxillerat, va visitar l’empresa Clínica Baviera en l'àmbit de la Medicina.

La meva experiència va ser molt bona, vaig poder veure en primera persona operacions que mai hagués pensat que veuria. Però sobretot vaig poder entendre millor les parts i les operacions de l'ull. La meva sòcia (que no va ser la mateixa que el que em va contactar) va ser molt amable i molt atenta en tot moment, ens anava explicant cada cosa amb molta paciència i vam estar molt ben atesos. És una experiència que sense cap dubte repetiria. Vaig començar veient operacions de làser i seguidament vam anar a veure moltes operacions de cataractes. I entremig, ens van oferir un esmorzar molt bo!

 

Moltes gràcies a la Fundació Junior Achievement (@JASpain) per la fantàstica oportunitat que doneu al nostre alumnat per conèixer com funciona el món laboral!