COL·LEGI

Setmana de la Pau

Cada any, el 30 de gener es celebra arreu del món el Dia Escolar de la No-violència i la Pau (DENIP), commemorant l'aniversari de la mort de Mahatma Gandhi. Al Claret, aprofitem aquesta diada per celebrar la Setmana de la Pau, una setmana durant la qual els diferents cursos realitzen activitats vinculades al foment i promoció de la cultura de pau, per tal de promoure valors com la solidaritat, el respecte, la tolerància i el diàleg.

A continuació us expliquem les activitats més destacades d'enguany: 

A Infantil hem treballat els símbols de la pau a través d'activitats plàstiques com l'estampació del colom de la pau amb la mà, mandales, murals etc. També han tingut estones de reflexió i de conversa a través de la lectura del conte de la Sra. Pau i el Sr. Guerra, la cançó de la Festa de la Pau, la vida de Gandhi. La meditació també ens ha acompanyat en alguns moments de relaxació. I finalment aquesta tarda hem celebrat la festa de la Pau amb un berenar a cada classe. 

A Primària, a través de contes i documentals hem conegut personatges destacats que han dedicat les seves vides a promoure una cultura de pau, com per exemple la Wangari Maathai, hem parlat de les seves figures i del què van fer. Hem creat un cinturó verd a l'escola amb arbres plens de desitjos per la pau. I hem reflexionat sobre problemàtiques que ens allunyen de la pau: la homofòbia, la violència de gènere i el sexisme, el racisme, el conflicte dels refugiats, la violència en l’esport, entre d'altres. 

A Secundària també s'han realitzat diverses activitats de reflexió a través de pel·lícules, cançons i murals de la Pau. S'han organitzat debats sobre temes de molta actualitat com la guerra digital (cyberassetjament, virus, fishing, etc.). I l'alumnat de 1r de Batxillerat ha participat d'una xerrada sobre els Refugiats a càrrec d'en Marc Vila de l’Associació de Fotoperiodistes de Barcelona.

Tot plegat, un ampli ventall d'activitats lúdiques i de reflexió per tal de seguir conscienciant al nostre alumnat envers la necessitat de ser persones actives per aconseguir la pau, tant en el nostre dia a dia a l'esola com en la societat que ens envolta, perque tal com deia Mahatma Gandhi "no hi ha camí per la Pau, la Pau és el camí".