ETAPA 8-11

Prevenim i detectem l’abús sexual infantil

Els passats 10 i 11 de novembre, l'alumnat de 6è de Primària va participar del taller "Acabem la Història" de la Fundació Vicki Bernadet, un activitat basada en el teatre social per tal de promoure la detecció i prevenció dels abusos sexuals.

Amb aquesta activitat es genera un espai de reflexió amb els nens i nenes per parlar i entendre les circumstàncies que es poden produir en una situació en què es vulneren aquests límits, per poder introduir de manera senzilla eines d’autoprotecció i detecció de possibles situacions abusives.

L'Alba Boix i la Martina Segura de 6è ens expliquen com es va dur a terme l'activitat: 

Primer ens va preguntar la nostra opinió sobre què és l'abús sexual infantil, i tots vam poder entendre què és. Després ens van dir algunes paraules i nosaltres havíem de representar-les amb mímica, així ens vam adonar que aquelles paraules eren importants en l'abús sexual. 

Més endavant vam fer una activitat que consistia en fer dos files i ens anavem apropant a l'espai íntim de l'altra persona. La majoria de la classe es va sentir incòmode i nerviosa.

Finalment vam fer una activitat teatral en que vam representar diferents escenes, gràcies a aquesta activitiat vam aprendre a reconèixer els diferents tipus d'abús, com ara: l'abús sexual, l'abús de poder i el cibernàutic.

Cada vegada passen més aquests abusos i vam aprendre a què fer en aquestes situacions de perill i a qui demanar ajuda. 

Altres Comunicacions
BATXILLERAT

Visita a la Pedrera

BATXILLERAT

Tómbola Solidària

BATXILLERAT

Programa AMGEN