ETAPA 8-11

Prevenció de la violència i l'abús infantil

Al llarg d'aquesta setmana, els nens i nenes de 3r d'EP i de 6è d'EP han participat en un taller sobre la prevenció de la violència i l'abús infantil impartit per la fundació Vicki Bernadet.

3r d'EP · "Les cortines d'aire"

Els nens i nenes han dut a terme una activitat que rep el títol de “Les cortines d’aire”, un conte per prevenir. El seu objectiu és conscienciar a l'alumnat sobre situacions abusives, conèixer mecanismes per demanar ajuda, reflexionar sobre situacions complexes en un ambient lúdic i sobretot dotar als nens i nenes d'eines d'autoprotecció davant una futura situació de risc.

Els nens i nenes han escoltat una història, on la protagonista, la Daniela, tenia un secret. Un secret dolorós que l'havien d'esbrinar a través de les emocions que projectava la protagonista. En aquest conte, la Daniela rep abusos sexuals per part d'un familiar i es pretén conscienciar a l'alumnat de la importància de dir no, de l'existència dels abusos, de les parts íntimes i entre d'altres, de conèixer els límits. Han de ser conscients de la importància de demanar ajuda i ajudar si són coneixedors/es d'una situació semblant.

L’activitat ha estat desenvolupada per dos professionals, un actor i una psicòloga del Programa de Prevenció.

6è d'EP · "Acabem amb la història?"

Els nens i nenes han dut a terme una activitat que rep el títol de “Acabem la història?” i el seu objectiu és visualitzar l'existència de situacions d'abús infantil, prevenir situacions “incòmodes” incloent les que es poden donar a les xarxes socials o en internet i, fonamentalment, dotar d'eines per a la protecció i la comunicació en referència a aquest tema.

Els nens i nenes han de ser conscients dels límits de la intimitat de cada individu. Han d'entendre que l'abús infantil existeix i no es pot permetre, com també és inadmissible l'abús a les xarxes socials. Amb aquest taller es pretén fer reflexionar a l'alumnat i fer-los entendre com han d'actuar i què han de fer davant de l'abús infantil siguin víctimes o coneixedors d'una situació semblant d'algun company/a.

El taller ha estat desenvolupat per un professional del Programa de Prevenció.

---

Voleu escoltar i veure què pensen els nens i nenes de 3r d'EP d'aquesta activitat? No us perdeu el següent vídeo: