ETAPA 8-11

Prevenció de la violència i el ciberassetjament

Al llarg d'aquesta setmana, els nens i nenes de 5è d'EP han participat en un taller sobre la prevenció de la violència i el ciberassetjament impartit per la Fundació.cat. 

Els nens i les nenes han rebut el taller per part del personal de la Fundació i també de la presència d'un Mosso d'Esquadra. Què van treballar durant la seva visita? Primer de tot, els hi van fer preguntes sobre els telèfons mòbils, les xarxes socials, el ciberassetjament, el bullying, etc. En segon lloc, per grups, van representar mini obres de teatre on els personatges eren: 

  • El nen o nena que pateix ciberassetjament
  • El/la assetjador/a
  • El/la còmplice
  • Els/les espectadors/es

El seu objectiu és conscienciar a l'alumnat sobre situacions abusives, conèixer mecanismes per demanar ajuda, reflexionar sobre situacions complexes en un ambient lúdic i sobretot dotar als nens i nenes d'eines d'autoprotecció davant una futura situació de risc.

La Fundació.cat a l'escola

L’objectiu d’aquest programa és conscienciar a tota la comunitat educativa sobre temàtiques digitals que estan a l’ordre del dia, com pot ser el ciberassetjament.

És un espai de reflexió on tots els nens i nenes poden expressar-se, preguntar i aprendre sobre el tema, amb l’acompanyament de personal expert en la matèria.

És un treball pedagògic i d’acompanyament per a proporcionar eines i orientació als més menuts i menudes per gaudir de la tecnologia sense riscos.