ETAPA 8-11

Premiats en el I Concurs Vicens Vives i Puy du Fou

La I Edició del concurs Haz apasionantes tus clases de Historia ha estat tot un èxit! Més de 200 docents han participat en uns premis impulsats per Vicens Vives i Puy du Fou Espanya, amb iniciatives d’altíssima qualitat, per fer més atractiu l’ensenyament de la Història a les generacions actuals.

La proposta de la nostra l'escola, El Museu de la Història, als passadissos de 5è EP ha quedat en 6a posició de 200 propostes! Enhorabona a tots i a totes!

El Concurs Vicens Vives i Puy du fou pretén premiar aquelles iniciatives docents en l'àmbit iberoamericà que imparteixen ensenyaments no universitaris, i que desenvolupen projectes escolars que contribueixen a la millora de la qualitat educativa en les matèries de Coneixement del Medi Natural, Social i Cultural a Primària.

El lliurament dels premis ha tingut lloc a Caixaforum Madrid, en el marc del I Encuentro Iberoamericano de Profesores de Humanidades, organitzat per Siena Educació i amb més de 600 docents d’Espanya i Iberoamèrica. Un espai per compartir experiències pedagògiques i defensar el valor de les humanitats. 

Aquest any l'equip docent de cinquè de Primària coordinats per l'Albert Prades han participat en aquest concurs, presentant la proposta del Museu de la Història que es va dur a terme el curs passat i, que també, es durà a terme aquest any. L'equip docent planteja aquesta proposta com un projecte multidisciplinari, on treballar des de diferents àrees.

El projecte es basa en la creació d'un Museu de la Història als passadissos de cinquè, partint des de l'etapa ibera, passant pels grecs, romans i, finalment, amb l'Edat Mitjana.

En aquesta proposta educativa, l'alumnat és el protagonista d'escollir una etapa històrica i un àmbit a treballar, fer recerca d'informació i una selecció del més important, creació de materials i murals per l'exposició i, finalment, divulgar als visitants del Museu tota aquella informació que han treballat i après.

Aquest Museu de la Història podrà ser visitat pels membres de la Comunitat Educativa, i, per tant, l'alumnat es convertirà en guia durant les visites guiades.

Enhorabona a l'equip docent de cinquè de Primària per la gran feina feta, en especial volem fer un reconeixement a l'Albert Prades que ha estat el coordinador i impulsor d'aquest projecte i ha rebut una menció honorífica per la seva dedicació!