COL·LEGI

Petit Claret

Quarta sessió del Petit Claret: música i moviment! Sabíeu que les cançons de bressol són el primer llenguatge universal que reben els nadons?

Ensenyar i aprendre des del cervell? La música ens ajuda a canviar les emocions que sentim i és una eina molt útil per expressar-nos. Com els afecta als infants?

Aquest taller ha estat impartit per la Lorena Badia i l'Anna Torres, mestres de Música i d’Educació Infantil a l'escola, respectivament. A més, l'Anna és experta en neuroeducació i estem molt contents i contentes perquè aquesta trobada ha estat un èxit!

A l'escola li donem molta importància a la neuroeducació perquè és la disciplina que ens permet saber i entendre com funciona el cervell. I quina relació hi trobem amb la música? 

La neuroeducació en la música i les arts tenen un paper fonamental en el desenvolupament del cervell. La música s'entén com un llenguatge universal en el qual s'hi treballen el vincle, les emocions, la concentració, la memòria i la capacitat auditiva, entre d'altres. 

El cant ajuda a calmar, captar l'atenció i forjar un vincle més fort amb els nadons. I com s'expressa i comunica un infant? A través de l'expressió corporal i el moviment. Els més menuts/es comuniquen a través dels moviments les seves emocions, intencions i interessos, entre d'altres.

Per acabar, l'Anna vol compartir amb vosaltres la següent afirmació: la música és una autèntica necessitat cerebral. Creieu que és així?

Vull participar en el Petit Claret!

Petit Claret neix amb l’objectiu d’oferir a les famílies del barri amb infants d’entre 18 i 36 mesos un espai per compartir vivències, dubtes i inquietuds de la criança.

Les sessions són gratuïtes i tenen lloc els divendres a les 11h a la sala de psicomotricitat de l’escola.

Més informació al següent enllaç: Petit Claret.