ETAPA 8-11

La Guàrdia Urbana a l'escola

Aquesta setmana els nens i nenes de 3r i 6è d'EP han rebut la visita de la Guàrdia Urbana a les aules.

  • Amb l'alumnat de 3r van fer un taller de civisme on van treballar les conductes socials adequades. Van fer un joc amb plickers per treballar-ho. Els plickers són una eina de realitat augmentada que permet realitzar test i preguntes als i les alumnes de manera ràpida, senzilla, dinàmica i divertida. El taller té com a argument principal fomentar la convivència i el civisme mitjançant el reconeixement positiu de les diferències des d’una mirada igualitària i el qüestionament de creences i prejudicis.
  • Amb l'alumnat de 6è, van fer un taller sobre les pantalles segures (conductes de risc i addiccions les xarxes socials). Van parlar del grooming (abús sexual online), la tecnoaddició, el ciber bullying i la pèrdua d'intimitat. Aquest taller té com a objectiu principal poder veure la nostra forma de relacionar-nos (expressió, empremta digital, etc.) dins les xarxes socials i les app de comunicació des de dues perspectives: la mirada de factors de risc, realitats que ens provoquen malestar i la mirada dels factors protectors, elements que ens ajuden a desenvolupar la nostra personalitat i identitat digital de forma saludable.

La Guàrdia Urbana a l'escola

El programa educatiu "La Guàrdia Urbana a l’escola", que s’ofereix a tots els centres educatius de la ciutat, contribueix a donar resposta a problemàtiques socials i a millorar la convivència, i també a prevenir conductes de risc des de l’àmbit de l’educació.

Aquesta proposta didàctica està orientada a treballar amb infants i adolescents de tots els cicles educatius aspectes relacionats amb:

  • Coneixement, vinculació i cura de l’entorn proper.
  • Millora de la convivència i les relacions interpersonals.
  • Prevenció de les conductes de risc en els àmbits de la conducció i la mobilitat segura, la violència. de gènere i el consum de drogues.