Secundària

Jornades d'orientació

Aquesta setmana hem celebrat les Jornades d'Orientació destinades a l'alumnat de 4t d'ESO i Batxillerat.

L'objectiu d'aquestes jornades ha estat apropar el món universitari i el món professional a l'alumnat per tal d'ajudar-los a enfocar el seu futur professional.

La primera jornada va arrencar amb la conferència inaugural "I després del Batxillerat què?", a càrrec de Nacho Dualde, gerent de l'Escola Superior Comercial Internacional de la Universitat Pompeu Fabra. Durant la xerrada, Nacho Dual va presentar diferents mètodes per triar una carrera universitària, i va remarcar aquelles aptituds personals i coneixements que requereix avui en dia el món laboral. Per altra banda, va fer èmfasi en els reptes i oportunitats que brinda el món globalitzat a la joventut. 

Aquell mateix dia, vam organitzar taules rodones sobre el món universitari, on antics alumnes del Claret que estan actualment cursant estudis universitaris, van reunir-se amb l'alumnat de 4t d'ESO i Batxillerat per explicar-los la seva experiència, a més d'intercanviar consells i dubtes. 

El segon dia vam organitzar taules rodones sobre el món professional, distribuïdes en 7 àmbits diferents. Professionals de diferents sectors, alguns d'ells antics alumnes, ens van presentar el seu itinerari acadèmic i laboral, i ens van posar al dia sobre en quina situació es troba a l’actualitat la seva professió: noves ocupacions, reptes, perspectives de futur, etc. Va ser una gran oportunitat per conèixer de primera mà els engranatges dels diferents sectors professionals. 

Finalment, el tercer i últim dia, hem organitzat una Fira d'Universitats. Hem pogut comptar amb la presència de diferents institucions les quals ens han donat a conèixer l'ampli ventall d'estudis que ofereixen. 

Estem molt agraïts per la gran participació i col·laboració d'antics alumnes, famílies de l'escola, professionals i institucions. Gràcies a tots ells hem pogut gaudir d'unes jornades molt enriquidores que de ben segur ajudaran al nostre alumnat de 4t d'ESO i Batxillerat a definir el seu projecte de vida.