BATXILLERAT

Intens dia d’història sobre el terreny

El passat dimarts 16 de novembre, l'alumnat de 2n de Batxillerat va viure un intens dia d’història sobre el terreny. Van fer un recorregut per Barcelona per conèixer monuments amb història i van visitar el jaciment arqueològic de l’antic mercat del Born.

Van sortir a les 8:00, direcció Passeig de Sant Joan, on hi ha l’escultura d’Anselm Clavé. Van continuar carrer avall on van poder observar diversos monuments al llarg del passeig de Sant Joan, com la Font d’Hèrcules, el Monument a Jacint Verdaguer o el Monument al Doctor Robert.

Bartomeu Robert va ser el 66è alcalde de Barcelona des de l’any 1899 fins el 1901. Va ser anomenat president de la Lliga Regionalista (Partit Polític Conservador). També van visitar el monument a Rafel Casanova, la placa a Lluís Companys i l’Arc del Triomf.

Cap a les 10 van arribar a l’antic mercat del Born. Van fer una visita guiada i els van explicar com era la nostra ciutat el 1700 i com va patir els fets i setge del 1714, van trepitjar els carrers originals, veure les bombes que van caure al barri i  recórrer les cases i comerços de la zona.