BATXILLERAT

El TR de l'Helena Subías ha estat seleccionat a la Mostra de Recerca Jove

El dimarts 28 de març es va celebrar la 15a edició de la Mostra de Recerca Jove organitzada pel Consorci d'Educació de Barcelona. L’objectiu de la Mostra és compartir reflexions i diverses perspectives de la Recerca, tant des del punt de vista de l’alumnat com a protagonista del procés de recerca com del professorat en qualitat de mentor i acompanyant.

Des de l'escola hem presentat el treball de la nostra alumna, Helena Subías, titulat "Literatura i gènere: de la militància política a l'expressió artística" com a projecte representatiu del centre. La Mostra de Recerca Jove de Barcelona té com a objectiu donar visibilitat al talent dels i les joves de batxillerat que han elaborat treballs de recerca de gran qualitat.

Dels treballs rebuts, només una vintena han rebut l'honor i la gran oportunitat de ser seleccionats per participar de forma activa a les taules rodones de l'acte commemoratiu celebrat el dimarts 28 de març de manera presencial a l’Aula Magna de la Facultat de Filosofia, Geografia i Història de la Universitat de Barcelona. 

L'Helena, acompanyada per la seva tutora del TR Judit Figuerola, va poder explicar el seu projecte, així com les metodologies seguides per desenvolupar-lo, i rebre a més, un diploma certificant la seva bona feina.

Síntesi del treball de recerca: "Literatura i gènere: de la militància política a l'expressió artística"

Sempre s'ha parlat de la literatura com un mitjà d'evasió, aïllament, desconnexió... Però inevitablement qualsevol obra literària està intrínsecament connectada a la societat del moment. Podem considerar la literatura un altaveu polític i social? L'autor és responsable d'implicar-se socialment i política quan escriu? Aquestes qüestions són abordades en el treball de recerca Literatura i gènere: de la militància política a l'expressió artística. 

Durant els següents dies, al lloc web Mostra de Recerca Jove de Barcelona podreu consultar els pòsters interactius amb tots els treballs.

Us convidem a donar-li un cop d'ull!

Molt bona feina, Helena! Enhorabona!