ETAPA 8-11 / ESO

El Claret amb la recerca per l'educació

Durant aquest mes d'octubre, el Claret estem col·laborant amb el projecte de recerca científica EDvidence, liderat per la Universitat Pompeu Fabra i amb la cooperació d'un  consorci d'empreses format per Peninsula, Lead to Change, Penguin Random House Grupo Editorial i Seidor.

EDvidence és un projecte que té per objectiu promoure la innovació pedagògica a les escoles fonamentada en la recerca educativa. Mitjançant la combinació de la investigació universitària amb la innovació empresarial vol aportar un conjunt d’evidències que permetin generar solucions educatives rigoroses que responguin als reptes educatius actuals.

El Col·legi Claret ha estat seleccionat per participar en dues proves pilot per tal d'ajudar a aquest projecte a recollir dades qualitatives, per part d'alumnat i de professorat, sobre l'ús i l'interès de dos solucions que s'estan desenvolupant en el marc del model EDvidence, concretament les plataformes ZimpleMath i Vikidz. 

Aquesta setmana l'alumnat de 4t d'ESO ha iniciat la prova pilot amb ZimpleMath, una app educativa basada en dinàmiques de joc per reforçar les habilitats i competències matemàtiques. Els seus mètodes d'aprenentatge faciliten el desenvolupament d'habilitats cognitives, tant d'ordre bàsic com superior. Això permet reforçar en l'estudiant les capacitats per a la resolució de problemes i desenvolupament del pensament crític. Per aconseguir-ho utilitza, en els seus algoritmes, la Intel·ligència Artificial i l'Aprenentatge Automàtic (Machine Learning). 

La propera setmana, alumnes de cicle superior de Primària també participaran d'aquest projecte fent una prova de pilot amb Vikidz, una plataforma d'aprenentatge digital que reforça les destreses matemàtiques, combinant el millor dels videojocs amb el desenvolupament d'habilitats, aprenentatges i competències.

Com a escola estem molt contents de poder col·laborar en aquest projecte que apropa la recerca universitària al dia a dia dels centres educatius. Si docents, emprenedors i investigadors treballem en equip podrem aprofitar millor la recerca per la millora de l'educació.

Podeu obtenir més informació del projecte a: https://edvidencemodel.com/

Altres Comunicacions
ETAPA 8-11

Un curs solidari · Material escolar per a infants amb risc d'exclusió social

Els nens i nenes de 5è d'EP accepten el repte de Càritas.
ETAPA 8-11

Un curs solidari

Material escolar per a infants amb risc d'exclusió social.