COL·LEGI

Curses d'orientació escolars

El Consell de l’Esport Escolar de Barcelona, amb el suport del Parc d'Atraccions Tibidabo, el Bosc Urbà i The Indoor Jumping, ha organitzat un any més, el Circuit Barcelona Orientació compost per sis curses repartides durant el curs escolar destinades a l'alumnat de Primària.

Enguany, les sis àrees han estat:

  • El Parc del Fòrum
  • Els Jardins de Sants
  • El Parc Nou del Prat
  • El Parc de Montjuïc
  • El Parc del Tibidabo
  • El Turó del Carmel i Güell Nord

Les jornades es desenvolupen en horari de cap de setmana de 10:00h a 12:00 h i són proves orientades a tota la família. Una excusa per compartir un matí d’exercici físic i mental tots i totes juntes!

Les curses d'orientació són unes competicions atlètiques camp a través, a contrarellotge i sense itinerari prefixat, amb l’obligació de passar per uns punts de control senyalats en un mapa. Es considera guanyador/a de la competició aquell/a que aconsegueix realitzar tot el circuit passant per tots els controls en ordre i en el menor temps possible.

Les característiques d'aquesta activitat lúdica fan d'ella una eina molt interessant pel desenvolupament dels infants, ja que promou l'autonomia i la presa de decisions, entre d'altres.

Aquest any, com a Col·legi Claret, hem reprès l'activitat i hi hem tingut una desena d'inscrits entre els nens i les nenes de Primària en diverses categories i també de pares i mares de l'escola en les categories d'adults.

Aquest curs, les curses d’orientació han celebrat el seu 25è aniversari, reunint fins a més de 420 participants en la jornada més multitudinària de la temporada. Completat el Circuit Barcelona Orientació 22/23, el CEEB ha dut a terme un total de 121 competicions i 65 mapes en aquest quart de segle.

Aquelles famílies que estigueu interessades a participar el curs que ve, heu de contactar amb l'Arnau Vilella, coordinador de les curses d'orientació del CEEB a la nostra escola.