ETAPA 8-11 / ESO

Concurs Fem Matemàtiques 2023

El concurs Fem Matemàtiques és una activitat que té per objectiu desenvolupar i fomentar la competència matemàtica en tot l’alumnat de 5è i 6è de Primària i 1r i 2n d’ESO de Catalunya.

Amb aquesta activitat, es potencia el raonament matemàtic a través de la resolució de problemes, es fomenta la capacitat de comunicació i argumentació matemàtica, i ajuda a l’alumnat a adquirir seguretat i confiança.

Aquest, consta de tres fases que tenen un objectiu comú: resoldre problemes matemàtics amb l’ajuda de llapis, goma, tisores, bolígraf, calculadora i regle.

La primera fase és dur a terme a l’escola on participa tot l’alumnat i els grups guanyadors es classifiquen per a la segona fase.

Aquesta, va ser el 22 d’abril, on tres grups formats per nois i noies de l’escola de les etapes 8-11 i ESO, van participar en la jornada celebrada l’OAK House School de Barcelona.

Va ser un matí ple d’activitats matemàtiques, amb proves individuals i per equips, que va comptar amb la participació d’uns 200 nois i noies de tota la província de Barcelona, seleccionats d’entre els gairebé 7000 participants de la primera fase.

Estem d’enhorabona!

En Víctor Faulí Fillat, alumne de 5è d’EP, ha obtingut el tercer premi a la segona fase del concurs de resolució de problemes Fem Matemàtiques 2023 i s’ha classificat per a la fase final, que aquest curs organitzarà l’ABEAM (Associació de Barcelona per a l’Estudi i Aprenentatge de les Matemàtiques) a Barcelona.

Felicitem especialment a en Víctor, però també els seus companys i companyes de 5è d’EP, 6è d’EP i 2n d’ESO que van prendre part en aquesta jornada tan interessant i profitosa.