ESO

Com faries de casa teva un espai més còmode?

Un any més, l'alumnat de 3r d'ESO ha realitzat les seves maquetes sobre l'habitatge, un projecte escolar impulsat des de l'assignatura de Tecnologia amb metodologia ABP.

En aquest projecte, cada classe ha de dissenyar dues cases en equip i posteriorment construir-les i programar-les amb elements domòtics.

Una nevera que avisa després de quedar-se massa temps oberta, llums que s'encenen davant la foscor, alarmes amb detectors de presència o llits amb canapé que s'aixequen amb un motor, són alguns dels exemples que els alumnes han prototipat per fer la seva casa molt més còmoda i pràctica.

Els coneixements i competències aplicats per realitzar aquest projecte són ben variats: aprofitament de l'espai, càlcul d'escales, disseny 2D, construcció i programació amb elements electrònics... A més, cada subgrup de 3 alumnes s'ha de responsabilitzar d'un espai o habitació, ja que al combinar les parts fetes per cadascú es crearà un habitatge complet, on el professorat valorarà la coherència del conjunt, juntament amb la capacitat comunicadora i l'habilitat per arribar a acords entre els 15 alumnes que construeixen una casa.

Finalitza la presentació de la maqueta amb una breu exposició oral i l'entrega d'un diari de treball i un plànol realitzat amb l'ordinador.

Un projecte ben innovador!