CLARET DIVULGA

Claret Divulga

En el marc d’activitats del Claret Divulga, aquesta setmana (del 14 al 18 de novembre) l’alumnat d’ESO i Batxillerat ha gaudit de moltes activitats i en destaquem:

  • Fira d'experiments: l'alumnat de 2n de Batxillerat del científic-tecnològic ha mostrat 6 experiments als nois i noies de 4t d'ESO molt interessants en els que han aplicat el fonament científic de fenòmens observables de l'àmbit de la física, la química i la biologia.
  • Taller de Biologia Evolutiva: Hem participat d'un taller a càrrec de l'Institut de Ciències del Mar (CSIC) i l'Institut de Biologia Evolutiva (CSIC-UPF) per abordar la problemàtica dels microplàstics al medi marí. L'alumnat ha hagut de dissenyar la seva pròpia proposta d'espècie capaç d'adaptar-se a aquest entorn. T’imagines un món on els oceans estiguessin plens de microplàstics?

  • Visita als Cinemes Girona: Els nois i noies de 2n de Batxillerat que cursen l'assignatura de Cultura Audiovisual, han visitat els Cinemes Girona, uns cinemes que van saber adaptar-se a la crisi de l'audiovisual d'inici del segle XXI, modificant la seva programació i reconvertint les tres sales del sistema analògic al digital. A més a més, han pogut conèixer totes les entranyes del cinema i saber com funciona tot.

  • Visita al Centre de Processament de Dades: L'alumnat de 2n de Batxillerat han visitat les instal·lacions d'UPCnet, on resideixen la major part dels sistemes (servidors, equips de comunicacions, etc.) que donen servei a la UPC. Podran veure els equips que permeten que el CPD funcioni sense interrupció i amb fiabilitat 24 hores els 7 dies de la setmana tot l'any.

Experimentar, viure i descobrir la ciència, la tecnologia, l'emprenedoria i la comunicació!