COL·LEGI

Cap infant sense joguina

En el context social i econòmic pel que actualment estem passant, agreujat enguany per la Covid, són cada cop més les famílies que tenen dificultats en diferents àmbits. Des del DAP (Departament d’Animació Pastoral) del col·legi Claret volem dur a terme un any més la Campanya de Reis conjuntament amb Càritas, adreçada a famílies del barri amb una situació́ econòmica i social desfavorida, amb l’objectiu de fer de la nit de Reis una nit màgica per a tots els nens possibilitant que tots ells rebin joguines. Aquestes són les fases del projecte:

Contacte amb les famílies i elaboració de les cartes:
En col·laboració estreta amb Càritas, tenim coneixement del nombre de famílies del nostre entorn (Sagrada Família, Gràcia, Baix Guinardó) a qui podem oferir participar en aquesta Campanya. Es proposa a les famílies que, juntament amb els seus fills, redactin una “Carta al Reis” on hi siguin presents “regals d’il·lusió” (joguines educatives...) i també “regals de necessitat” (material escolar, cartera, calçat per fer esport...).

Apadrinaments de les cartes:
Un cop recollides, es fa arribar una carta a cadascuna de les classes de 3r i 4rt d’ESO i 1r i 2n de Batx. de l’escola, així com a les sales de docents de les diferents Etapes, Espai Cultura, P.A.S. i AMPA També hi participa l’Esplai L’Estel i diferents grups de la Parròquia del Cor de Maria. Una vegada explicada la Campanya, els alumnes, docents, personal i grups parroquials poden voluntàriament col·laborar, organitzant-se per trobar els regals per les botigues del barri (en cas de roba, és recomanable guardar el tiquet) aportant els diners necessaris per poder-los adquirir, així com el paper per a embolicar-los. Aquestes tasques es fan amb el suport i seguiment del Departament d’Animació Pastoral del col·legi.

Preparació dels regals:
Els regals, els papers per embolicar-los i si cal, les piles, s’han de fer arribar a l’escola com a màxim el dijous 17 de desembre indicant el CODI de referència (inclòs a la carat del nen). Aquell mateix dia o en jornades posteriors, l’equip de voluntaris de la Campanya (alumnes d’ESO i de Batx, docents, membres del PAS) es troben a l’escola i emboliquen els regals.

Com repartim els regals?
En coordinació amb Càritas (que ho comuniquen a les famílies) s’habilitarà un espai a la parròquia del Cor de Maria on, amb l’ajuda de voluntaris (alumnat i docents participants en la Campanya), es farà entrega dels obsequis a les famílies durant la tarda del 4 de gener.

Clicant el següent enllaç podeu veure les imatges de la Campanya del Nadal passat que ens van permetre apadrinar 21 Cartes:

Des del col·legi convidem el membres de la Comunitat Claretians-Gràcia a fer un pas més, compromesos de manera activa en comprendre i intervenir en el nostre entorn, fent amb el seu esforç i il·lusió un Nadal més humà i viscut per a tothom.

Moltes gràcies per la vostra col·laboració!

Altres Comunicacions
BATXILLERAT

iFEST COUNTDOWN

Programa d'aprenentatge i competició on els joves han de desenvolupar prototips de reptes reals.
COL·LEGI

Som UNA ESCOLA AMB COR!

Gràcies per la vostra implicació en les Campanyes Solidàries d'aquest Nadal.
COL·LEGI

Bon Nadal!

Celebrar Nadal en temps de pandèmia.