ESO / BATXILLERAT

Campus The Challenge d'EduCaixa

The Challenge by EduCaixa és una oportunitat per impulsar el talent i convertir a l'alumnat en worldshakers: joves compromesos amb els reptes del segle XXI. Només cal muntar equips amb ganes de contribuir al canvi, motivar-los a treballar projectes alineats amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) i presentar-los a The Challenge.

Durant la primera fase, més de 1.500 equips van participar al The Challenge presentant projectes innovadors i sostenibles que impactin de manera positiva en la societat. La primera etapa es va centrar en la ideació i conceptualització de les iniciatives. Cada equip d'alumnes, en col·laboració amb els seus docents, van presentar un projecte de transformació sostenible basat en l'esforç, el treball en equip i l'afany de superació.

D'aquests projectes, només 100 han estat seleccionats per a participar al Campus The Challenge a Barcelona. Des de l'escola, hem participat amb tres grups d'estudiants:

  • Cecília Rosés, Judith Cardona i el Diego Lasierra (4t d'ESO)
  • Georgina Fonts, Noé Serrano i Carles Campillo (4t d'ESO)
  • Dani Egea, Emma Fonts, Marc Berjano i Henry Guillermo Valdez (1r de Batxillerat)

Els seus projectes han estat seleccionats i han participat, juntament amb uns 400 nois i noies, en el Campus The Challenge els dies 3, 4, 5 i 6 de maig. Durant 4 dies, han creat aliances, han rebut el consell dels EduCoaches, han treballat per millorar els seus projectes i, finalment, els han presentat davant del jurat.

Fomentar el compromís social de l’alumnat, és un dels reptes més importants que cal aconseguir perquè adquireixi valors que li permetin connectar amb el món que l’envolta. Per fer-ho cal promoure activitats que vinculin els seus interessos amb les problemàtiques de l’entorn, perquè finalment comprovi que pot ser capaç d’aportar el seu gra de sorra per millorar la societat.