COL·LEGI

Bon Nadal!

Torna Nadal amb el seu l’esclat de llum, de joia, de misteri... Ens hi apropem enmig del silenci d’un cor amatent que, malgrat els contratemps sobrevinguts al llarg de l’any, no vol perdre l’esperança. La pandèmia ens ha fet experimentar la nostra fragilitat en tots els àmbits i per això, ara com mai, necessitem palpar i celebrar l’esperit de Nadal: bondat, tendresa, relació d’amor, abraçada d’afecte i reconciliació. 

Necessitem acollir la Llum del Misteri i agrair els seus reflexos que podem veure reflectits en la feina responsable i solidària i en tants gestos amables que han amarat la convivència a casa, a l’escola.

Necessitem curar-nos de la tristesa que l’aïllament en temps de confinament ens ha comportat, pel fet de no poder-nos trobar amb els avis i altres familiars, amb els amics, amb els companys de classe… Enguany, conscients d’aquestes situacions, valorem molt més els altres i agraïm, especialment, els anhels de vida que s’han manifestat de tantes maneres, els gestos de solidaritat i la recerca de solucions per superar els imprevistos sorgits al llarg del camí.

Necessitem ajuntar les nostres veus per cantar ben fort, des de totes les finestres i balcons, des de totes les contrades: «Pau a tots els homes i dones del món, perquè Déu els estima!».

Hi ha una paraula màgica que es fa present quan en silenci ens trobem amb la nostra interioritat; és una paraula que esbrossa els camins i obre noves perspectives en l’horitzó més proper i llunyà, una paraula que és clau per superar els reptes: «Gràcies!». És una paraula sagrada nascuda del més íntim del cor, que ens ajuda a viure intensament la vida, a entusiasmar-nos per la vida i a fer créixer la passió de viure. «Gràcies!» és el camí que ajuda a fer realitat la vivència de Nadal i entrellaça l’acollida i el respecte als altres amb el projecte d’una convivència solidària i fraternal.

Un altre Nadal és possible: és una finestra oberta a Betlem on podem veure uns pares amb un infant, una família que estima i acull els pastors de tots els temps que volen apropar-s’hi. A horitzó brilla l’estel que en mig de totes les nits il•lumina el camí, i guia els somnis dels qui volen fer-los realitat.

Nadal és un regal que hem d’acaronar, emocionats i agraïts, per descobrir-lo, per contemplar-lo, i compartir-lo amb totes les llars del nostre planeta terra.

Nadal és una tasca que ens cal realitzar i encarnar coralment: braç a braç, adorant, lloant, celebrant-ho amb joia.

A tota la comunitat educativa, a cada un de vosaltres, a les vostres famílies: Moltes gràcies, i un Bon Nadal!

Josep Sanz

Titular
 

Altres Comunicacions
COL·LEGI

Llistat dels llibres pel curs 2021-2022

Famíies, a continuació trobareu el PDF per a descarregar el llistat de llibres