Secundària

Arrenca la Setmana del coneixement

Aquesta setmana l'alumnat de Secundària està participant de la Setmana del Coneixement del Claret, coincidint amb la celebració de la Setmana de la Ciència, un esdeveniment d'àmbit europeu per divulgar la ciència i la tecnologia. Al Claret hem organitzat un gran nombre d’activitats amb el mateix objectiu, ampliant-ho, a més de la Ciència i la Tecnologia, a altres camps com les Ciències Socials, les Humanitats, l’Emprenedoria i les Arts.   

Al llarg d'aquesta primera setmana hem realitzat les següents activitats: 

Taller de biologia evolutiva: un oceà ple de microplàstics: ens adaptarem? 
Hem participat d'un taller virtual a càrrec de l'Institut de Ciències del Mar (CSIC) i l'Institut de Biologia Evolutiva (CSIC-UPF) per abordar la problemàtica dels microplàstics al medi marí. L'alumnat ha hagut de dissenyar la seva pròpia proposta d'espècie capaç d'adaptar-se a aquest entorn. 

Xerrada comunicació professional
En Pau Font, director de comunicació de TeamLabs BCN, Youtuber i comunicador en diversos mitjans, ens ha explicat com generar una comunicació d'impacte. TeamLabs és un 'laboratori d'aprenentatge radical', que ofereix experiències d'aprenentatge per a joves, professionals i organitzacions basades en la pràctica sota el lema 'learning by doing'.

Jornada sobre desenvolupament i investigació de vacunes
Hem participat d'una jornada sobre recerca i desenvolupament de vacunes a càrrec de l'Institut de Recerca Sant Joan de Déu, a través de la qual hem pogut saber la resposta de les següents preguntes: 

  • Quin procés s'ha que seguir per desenvolupar una vacuna?
  • Existeix una regulació ètica?
  • Com són els assajos clínics en vacunes?
  • En què consisteix el projecte europeu YEAH?

Xerrada sobre el món del cinema
Albert Elduque, crític de cinema i professor del Departament de Comunicació de la UPF, a través d'una xerrada presencial ens ha explicat com el cinema, al llarg de la seva història, ha reflectit les qüestions socials i les formes de vida. 

Taller de cromatografia
Al laboratori de biologia hem pogut diferenciar els components/pigments de la tinta d'un retolador mitjançant el mètode de separació per cromatografia en paper. 

Tallers virutal de al Universitat de Vic
Hem participat de tres tallers virtuals que ha organitzat la UVIC:

  • Les fake news i la COViD
  • Augmentant i capturant la realitat
  • Art, emprenedoria i innovació per millorar la salut i la participació social

Cern virtual tour
A través d'una presentació virtual del CERN, l'Organització Europea per a la Recerca Nuclear, hem pogut conèixer la missió i els objectius d'aquesta institució de recerca internacional en física de partícules.

Ha estat una setmana molt interessant, plena de descobertes i reptes. Acabem amb moltes ganes de seguir descobrint nous horitzons la setmana que ve. 

Altres Comunicacions
BATXILLERAT

Visita a la Pedrera

BATXILLERAT

Tómbola Solidària

BATXILLERAT

Programa AMGEN