ETAPA 3-7

Ambient científic a 2n d'EP

Continuant amb els ambients d'aprenentatge que realitzem a l'Etapa 3-7, enguany començarem amb l’ambient científic amb l'alumnat de 2n d'EP. Un espai d’aprenentatge on pretenem afavorir l'interès pel món de les ciències dels nens i les nenes mitjançant materials escollits específicament i de manera planificada.

En aquest ambient els nens i les nenes es posen a la pell d'autèntics/ques investigadors/res per a aprendre i entendre quines tasques es desenvolupen a grans trets a un laboratori. Podran investigar, descobrir i explorar de manera lliure l'intrèpid món de la ciència. Reaccions químiques, experiments, observar pel telescopi, fer dissolucions, crear hipòtesis, etc. són algunes de les activitats que podran dur a terme dins l'aula.

Els ambients d'aprenentatge una experiència activa

Els ambients són diferents espais de comprensió, relació i comunicació on a partir de diferents propostes els infants són els i les protagonistes i poden actuar, observar, experimentar, construir, inventar, compartir, relacionar, emocionar-se, etc.

Aquest plantejament de treball respon a la necessitat que mostren els infants de jugar i relacionar-se. És una manera de poder donar resposta als seus interessos i necessitats i respectar els diferents ritmes d'aprenentatge.

Ens visita la Núria Montserrat, bioenginyera, investigadora i mare de l'escola

La Núria Montserrat és bioenginyera catalana especialitzada en cèl·lules mare pluripotents i la generació de sistemes multicel·lulars complexos per entendre el desenvolupament de les malalties en humans. És professora de Recerca ICREA i Cap de grup en l'Institut de Bioenginyeria de Catalunya a Barcelona.

La Núria també és mare de l'escola, de la Valentina, la Sofía i el David Cubero Montserrat i va venir a les aules a fer una aproximació al món científic als nens i les nenes de 2n d'EP. L'alumnat va quedar fascinat amb la seva visita i de totes les seves explicacions. 

Moltes gràcies Núria per la gran tasca d'investigació i divulgació del món de les ciències que fas diàriament i gràcies per venir a l'escola a compartir part dels teus coneixements amb els/les més menuts/des.

Jornada de tallers a l'escola amb les famílies

Per a finalitzar aquest projecte, famílies voluntàries vindran a l'escola a realitzar experiments a l'aula amb els nens i les nenes de 2n d'EP. Posaran en pràctica tots els coneixements apresos i viuran en primera mà tallers científics.