BATXILLERAT

Activitats de convivència i participació

Al llarg del curs, els nois i les noies de Batxillerat, duen a terme diferents activitats i tallers que promouen una actitud d'implicació al món i la societat que els envolta.

En les darreres setmanes, l’alumnat de Batxillerat ha fet diferents activitats vinculades a la conscienciació social, el desenvolupament personal i el contacte amb la realitat. I en destaquem:

  • Activitat "Donem la paraula?" als Cinemes Girona: en primer lloc, han vist la pel·lícula “Cremar la Mar” (Dernier Round) i, després, han compartit un diàleg amb joves que han arribat al nostre país sent menors. L'alumnat ha pogut escoltar i conèixer en primera persona les vivències de joves que s’han jugat la vida fent un viatge en solitari ple de perills amb l’objectiu de trobar una vida millor lluny de casa seva i de les seves famílies.
  • Taller de fertilitat: l’equip d’infermeres de la Clínica Eugin, ha impartit una xerrada als nois i noies sobre què és la fertilitat, els factors que influeixen en ella, les principals tècniques de reproducció assistida i de preservació de la fertilitat.
  • Taller De Marxa! (consum de drogues) impartit per la Guàrdia Urbana: El taller té com a argument principal el qüestionament de les creences socials sobre els diferents tipus de consums. Per fer-ho, han elaborat una anàlisi sobre les visions dels mitjans de comunicació i es gira la mirada cap al món intern de cadascun d'ells/es i s’observa quines són les emocions (de benestar o de malestar) que alimenten les conductes de risc.
  • Xerrada divulgativa "La resistència als antibiòtics": el Doctor Joan Gavaldà (exalumne) és el cap del departament de trasplantaments de malalties infeccioses i coordinador del Laboratori de Resistència als Antibiòtics de l’Hospital de la Vall d’Hebron. Gavaldà, durant la seva xerrada, ha volgut conscienciar sobre l'amenaça que la resistència als antibiòtics suposa per a la salut pública, així com fomentar l'ús racional d'aquests medicaments.