Visita a Betevé

Batxillerat

El passat dimecres 13 de març, l’alumnat de 2n de Batxillerat que cursem l’assignatura de Cultura Audiovisual, vam realitzar una visita als estudis de Betevé, situat al barri de Poblenou, Barcelona.

Acompanyats per la Montse Montraveta, en Joan Bussé i en Rafael Luján, vam tenir l’oportunitat de gaudir d’una exclusiva visita guiada pels estudis, formats per: tres platós, estudis de so, sala de redacció i de realització, entre d’altres instal·lacions. Amb la finalitat de conèixer de primera mà el funcionament dels estudis, les professions que en formen part i tot el treball realitzat per part dels professionals, vam rebre explicacions en tot moment i vam tenir l’oportunitat de resoldre els dubtes que teníem sobre la preparació d’un programa de televisió.

Al començament de la visita, ens van mostrar el plató on hi havia dissenyats els diferents espais dels programes que es retransmeten periòdicament. També vam poder veure el conjunt de focus que formen part del plató. 

Posteriorment, vam ser dirigits al plató exclusiu pels telenotícies, on en Rafael, juntament amb els altres professionals, ens va explicar l’origen de les notícies i vam poder compartir i intercanviar informació.

En aquell espai, vam poder tenir a les nostres mans les càmeres utilitzades per gravar les notícies i també el teleprompter.

Seguidament, vam entrar a la sala de so i als estudis de redacció, on vam poder veure en directe el funcionament de l’equip de Betevé i tot l’intens treball que hi ha darrere la pantalla de televisió.

En nom de tot l’alumnat que vam tenir l’oportunitat d’estar presents en aquesta sortida, volem agrair molt cordialment el tracte que vam rebre per part de la Montse Montraveta, en Joan Bussé i en Rafael Luján, així com de tot l’equip de Betevé que ens va cedir el seu temps. Gràcies a aquesta visita, hem pogut conèixer de prop l’immens treball que realitzen els professionals de Betevé.

Alba Vergés, 2n de Batxillerat