Un munt d’històries de vida: un munt d'art!!

30 d'octubre ESO

El dilluns, 29 d'cotubre, una part de l’alumnat de 4t d’ESO va viure una jornada diferent: una ruta literària i artística pel barri del Carmel de Barcelona. Conèixer el patrimoni del nostre entorn més proper era un dels objectius d’aquest sortida, coordinada transversalment des de les àrees de llengua i literatura castellana i catalana.

Malgrat el fred i el vent, que va impossibilitar arribar al cim del turó de la Muntanya Pelada, van poder gaudir d’alguns racons del barri com la biblioteca Juan Marsé, la casa de Joan Sales, la Torre del Libro, la plaça de Salvador Allende... i fins i tot van poder entrar a l’Esglèsia del Coll, del segle XI. La visita va acabar al Mirador Joan Sales amb una vista espectacular de part de la ciutat de Barcelona.

 

Esperem que aquesta ruta hagi servit per conèixer un barri amb una geografia molt particular, articulada per les diferents onades migratòries, les polítiques urbanístiques del segle XX i XXI i la gent que la viu i l’ha fet seva, i aprofundir en la visió que els diferents escriptors i escriptores han donat del barri: un barri tant proper i alhora tant llunyà perquè, com diu en Marc Pastor, “ningú que no hi visqui no hi passa mai pel Carmel”.