Ruta per la memòria històrica

Batxillerat

El passat dimarts 26 de març, els alumnes de 2n de batxillerat que cursen l'assignatura d'Història van explorar alguns indrets de la ciutat per conèixer més a fons importants fets històrics.

En primer lloc, van visitar el refugi antiaeri de la plaça del Diamant. Construït a dotze metres sota terra pels veïns del barri durant la Guerra Civil, va donar refugi a més de dues-centes persones durant els nombrosos atacs que va patir la Gràcia industrial de l’època, plena de fàbriques que eren l’objectiu principal de l’aviació atacant.

Després van anar a veure les bateries antiaèries del Turó de la Rovira. Per fer front als bombardejos que sofrí Barcelona a partir del febrer del 1937, les autoritats militars republicanes van decidir instal·lar unes bateries antiaèries al cim del turó de la Rovira. 

Finalment, van visitar el Museu d'Història de Catalunya. A través d'una col·lecció d'objectes i documents, de recreacions històriques i ambientacions i d'equipaments audiovisuals i informàtics, l'alumnat va poder acostar-se de manera lúdica a la història de Catalunya.