Resseguint les petjades del Pare Claret

25 d'octubre Etapa 8-11

 

Els nois i noies dels cicles mitjà i superior, durant el dia 23 d'octubre van visitar diferents llocs importants en la vida del Pare Claret.

A 3r curs vam visitar la població d'Arbúcies. Allà el Pare Claret va predicar l'Evangeli. Properes a Arbúcies, s'hi troben la població de Viladrau i el Matagalls (Montseny), el cim del qual és coronat per una creu escultòrica en memòria del Pare Claret.
Els alumnes de 4t vam anar d'excursió a Montserrat. Després d'esmorzar vam pujar a peu fins a la creu de Sant Miquel; allà ens vam fer una foto de grup. Cap a quarts d'1 vam baixar cap a la Basílica per escoltar l'escolania; van cantar el Parenostre, una Salve i el Virolai. En sortir la professora Roser ens va explicar les visites que va fer el pare Claret a Montserrat.

Les noies i els nois de 5è curs van visitar la ciutat de Vic on reposen les despulles del Pare Claret. A la capital d'osona el dia 16 de juliol de 1849, a l'antic seminari diocesà, el Pare Claret i uns companys van fundar la Congregació Claretiana. Vam visitar el museu que hi ha al costat de l'església i fins i tot vam veure una reproducció de l'habitació on es va signar la carta fundacional.

A 6è, els alumnes més grans de l'etapa, hem anat a l'inici de tot: la casa natal del Pare Claret a Sallent. Vam visitar el museu i el Pare Pujol ens va informar de moltíssimes coses curioses.

Podeu trobar més fotos de la Diada del Pare Claret a la Galeria d'Educamos, dins de la carpeta Col·legi-Diada Pare Claret.