Paraules emmetzinades, més que una lectura

ESO

Paraules emmetzinades de la Maite Carranza és un d’aquells llibres que si no se’n fa un tractament i una valoració posterior, la feina queda a mitges. La història de la Bàrbara, segrestada pel seu pare, bé es mereix un taller i un debat entre alumnes i professionals especialitzats sobre un tema tan important i alhora tan delicat com són els abusos sexuals.

Per això, a l’assignatura de Llengua catalana, els alumnes de 4t d’ESO i la psicòloga Pilar Polo de la Fundació Vicki Bernadet han participat aquests dies a les aules de la nostra escola en una xerrada de gairebé dues hores de durada sobre temes com la distinció que existeix entre violació, agressió i abús; la fragilitat i vulnerabilitat de certes persones que són víctimes d’aquests actes; els elevats índexs de casos que es donen en la nostra societat ...

Amb habilitat exquisida i amb una dilatada experiència, la Pilar no només va saber atraure l’interès dels nostres alumnes sinó que també els va fer reflexionar i, segurament que el més important, va dotar-los de recursos i eines que els poden ajudar a prevenir actes d’aquesta mena.