La visita d’en Samuel a 4t d’ESO

23 d'abril ESO

El passat 17 de març els alumnes de 4t d’ESO i els de 1r de Batxillerat de l’optativa de Francès van rebre en Samuel, nadiu de Camerun i que avui en dia resideix a Valladolid.

Va venir a fer una xerrada interactiva en francès, la seva llengua nadiua. Des de l’inici ens va explicar el perquè al seu país es parla el francès: fins al 1960 els francesos colonitzaren Camerun.

Seguidament, amb un alumne de 1r de Batxillerat va improvisar una història amb un sentit de fons: saber ajudar els necessitats sense demanar res a canvi. Després, en Samuel, amb 4 alumnes de 4t d’ESO, va explicar una història basada en animals on s’ensenyava que no fa falta cridar per tenir la raó ja que sempre s’han de parlar i dialogar les coses. I ja per acabar, va narrar una història sobre com demanar permís i saber donar les gràcies abans d’agafar quelcom que no és teu.

Una cosa curiosa de la xerrada és que en Samuel per cridar l’atenció als alumnes feia servir un terme africà: ‘ahula-ahula’.

Els alumnes de Francès estem disposats a tornar a rebre en Samuel amb molta il·lusió  i amb els braços oberts ja que va ser una xerrada molt educativa, interactiva i, sobretot, divertida. Pensem que és una altra manera d’aprendre una llengua.