La teoria cromàtica a 5è EP

17 d'octubre Etapa 8-11

A cinquè, abans de treballar grans artistes, amb el groc, el cian i el magenta, ens embrutem de colors, en creem de nous i creem obres cromàtiques.

Han començat les classes d’Expressió Plàstica, treballant els colors. Ja ho coneixíem d’altres anys: colors primaris I secundaris, freds I calents, etc. Aquest curs l’hem volgut començar també utilitzant una tècnica que aprofita la capil·laritat dels teixits de cel·lulosa. Aquesta tècnica més endavant la utilitzarem a medi per separar barreges i l’anomenarem cromatografia; però d’això ja en parlarem un altre dia.

Hem agafat tres o quatre pots amb poca aigua, hem posat els colors bàsics (unes classes han posat colorats alimentaris i altres pintures de tempera escolar) i els hem unit entre ells mitjançant uns tovallons de paper enrotllats sobre si mateixos.
Els colors han anat pujant pel paper blanc (en el cas del colorant alimentari ha sortit millor) fins que s’han barrejat!!
Per barrejar-se els colors han trigat un dia (és un procés lent).

Mentrestant  a la classe, no estàvem bocabadats mirant els gots i els colors. Fèiem,  amb pintura, una gradació de colors amb tempera que ens ha quedat força reeixida. Més endavant jugarem amb els quadradets pintats fent diverses composicions. 

Podeu veure totes les imatges del procés a la web de l’escola. Desitjem que  ho gaudiu tant com nosaltres!!!