El CosmoCaixa ens obre les portes

31 d'cotubre ESO

Els alumnes de 4t ESO que cursen les matèries de Física i de Biologia aquest dilluns han protagonitzat una sortida al Cosmocaixa. Alguns d’ells han realitzat el TALLER anomenat “Física i química per a una conducció segura”, i paral·lelament, la resta han realitzat dues VISITES DINAMITZADES: “De la neurona a la intel·ligència” i “Vida i evolució”.

En el taller de Física els alumnes han investigat, aplicant la indagació, aspectes de la seguretat vial relacionats amb la física i la química, com la distància mínima entre vehicles. Han construït les seves explicacions científiques relacionant conceptes com força, MRUA, gas ideal o velocitat d'una reacció química, amb dades extretes del control de variables i de la interpretació de gràfics del disseny experimental. Finalment, han construït un airbag i han simulat un xoc.

En la visita dinamitzada “De la neurona a la intel·ligència” els alumnes han fet una passejada pels secrets del cervell. Què són les neurones? Com s'organitzen dins del nostre cervell? Com ha evolucionat la nostra intel·ligència?

En la visita “Vida i evolució” l'alumnat ha descobert com canvien les espècies i com actua la selecció natural.

Taller i visites per experimentar i aprofundir continguts transmesos des d’una altra òptica i perspectiva potser sí, però que de ben segur enriqueixen els coneixements dels nostres alumnes.