El Claret a Els Jocs Florals de Canprosa

10 d'octubre ESO

Diuen que riure és saludable per a la salut. Diuen que saber riure’s d’un mateix es tan bo per a la persona i la seva autoestima. I si aquests dos exercicis coincideixen dins d’una sala de teatre plena a vessar per joves estudiants que viuen la vida en plenitud, aleshores la catarsi és màxima.

I així va ser. El passat dimecres 10 d’octubre els alumnes de 4t d’ESO van assistir a la representació de l’obra Els Jocs Florals de Canprosa de Santiago Rusiñol al Teatre Nacional de Catalunya. I és ben cert que a ningú va deixar indiferent la seva posada en escena. Aquella voluntat de l’autor modernista de satiritzar i ironitzar sobre un certamen literari que ell considerava caduc i intervingut per les institucions públiques com eren els Jocs Florals es transforma aquests dies al TNC en una sàtira i ironia de la nostra societat catalana tan estimada i nostrada.

Però bé, sigui una cosa o una altra, el cert és que els alumnes van gaudir d’una bona estona i, tot tornant cap a casa, més d’un encara reflexionava sobre l’eclecticisme que defineix el nostre poble.

Fins a la propera!