Cultura futbolística a través d'enfocaments històrics.

12 de novembre ESO

El divendres 9 de novembre, en una visita emmarcada dins la matèria de Llengua Castellana i literatura, l’alumnat de 3r d’ESO va gaudir de la visita d’en Roger Xuriach i Carlos Martín Rio, coordinador i redactor en cap, respectivament, de la revista Panenka, fundada a Barcelona l'any 2011, que és, segurament, una de les millors sobre futbol en castellà i que traspua passió des de la mateixa portada.

Com diu el tercer punt del seu manifest, "En Panenka nos apasiona la capacidad del fútbol para transportarnos a otros países y otras épocas. Sociedad, cultura y política botan al compás del balón." Així, per exemple, són capaços de barrejar amb encert i qualitat la figura del Che, històries d'equips modestos, entrevistes a grans jugadors i jugadores ja retirats o en actiu, l'economia o el fenòmen hooligan.

Van començar amb el vídeo de presentació de la revista i després van comentar com funcionava la seva redacció (horitzontal, moderna, connectada i oberta) i com es diferencien de la resta de publicacions cuidant el disseny i l’elecció dels temes. Per últim, van explicar quins gèneres treballen a la publicació (l’entrevista, el reportatge, etc.) i alguns exemples molt il·lustratius.

Després de vèncer la timidesa, durant el torn de paraula de l’alumnat, que va tenir una actitud exemplar d’escolta i d’interès, les preguntes van ser d’una qualitat molt alta. Van exposar qüestions com el tiratge de la publicació, com contactaven amb els esportistes, si el futbol femení disposava d’espai a la revista...Vista la passió i la curiositat, la xerrada va allargar-se i van poder fullejar alguns exemplars que el Roger i el Carlos havien portat al col·legi.

Des d’aquí, agraïm a la revista Panenka el seu entusiasme i la seva predisposició a participar en aquesta activitat i a tot l’alumnat que va assistir-hi.

 

PD: Us animem a veure el vídeo de presentació