Creativitat amb gargots: el Zentangle.

23 de gener Etapa 8-11

A 6è de primària hem començat el segon trimestre fent gargots i sanefes com si fóssim alumnes de parvulari. Però no us penseu que han estat les vacances de Nadal que ens han fet retrocedir en els anys, sinó que estem treballant el Zentangle, sabeu què és?

El Zentangle és una expressió creativa que no té normes. Consisteix en dibuixar patrons lliurement deixant volar la creativitat, i la concentració mental que implica aquest exercici fa que la persona que el realitza es relaxi. Per aquest motiu, hi ha qui el fa servir com a teràpia per relaxar-se i fomentar la concentració i la creativitat. 

I d'aquí ve el seu nom: una barreja de la meditació ZEN amb el gargot TANGLE. Qui ho va patentar va tenir una idea brilant! 

Els patrons són senzills: ratlles, cercles, punts, òvals... i tots ells es van combinant. No és quelcom planejat, va sorgint a mesura que avança el dibuix. Un cop finalitzat el treball, aquest sembla molt complex però no ho és gens.

Segur que quan veieu els nostres treballs us recordaran a alguna samarreta o quadre o, fins i tot, a alguna creació que vosaltres heu fet als marges d'alguna llibreta d'apunts.